loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Ziua Mondială a Teatrului, la TVR: Spectacole din Arhiva de Aur

Pe 27 martie, v-am invitat să sărbătoriți Ziua Mondială a Teatrului și v-am propus patru spectacole difuzate pe TVRi, TVR3, TVR MOLDOVA și online pe canalul YouTube al Arhivei TVR.

27 martie este Ziua Mondială a Teatrului. Casa de Producție TVR a sărbătorit această zi specială prin difuzarea unor producții pe canalele Televiziunii Române, precum și online.

***

RICHARD AL III-LEA, de William Shakespeare

Adaptarea TV: Ion Barna, după traduceri de Ion Barbu, Romulus Vulpescu, Dan Duțescu, Barbu Solacolu și Florin Nicolau.

Spectacolul a fost înregistrat în studiourile TVR în anul 1969.

(w500) Ion Marine

Cu: Ion Marinescu, Eugenia Bădulescu, Gheorghe Cozorici, Constantin Rauțchi, Olga Tudorache, Emanoil Petrut, Gheorghe Oancea, Gheorghe Dinică, Anda Caropol, Boris Ciornei, Dinu Ianculescu, Mihai Dogaru, Adrian Georgescu, Nelly Sterian, Matei Gheorghiu, Dem Rădulescu, Ștefan Tapalagă, Radu Cazan.

Decoruri și costume:  Vasile Rotaru

Program de difuzare:

Duminică, 27 martie: ora 20.45 - TVR Internațional; ora 22:00 - TVR3; ora 23.00 - TVR MOLDOVA.

***

Pentru prima oară, TVR va pune, online, la dispoziția publicului trei producții restaurate din portofoliul Teatrului Național de Televiziune. Montările vor putea fi accesate gratuit, timp de 24 de ore, pe canalul de YouTube Arhiva TVR, începând de duminică, 27 martie.

PICNIC PE CÂMPUL DE LUPTĂ ora 10:00

(w500) PICNIC PE

Detalii despre spectacol: aici

Link vizionare: https://youtu.be/NF-ppj7s2HM

 

PORTRETUL ora 12:00

(w500) PORTRETUL

Detalii despre spectacol: aici

Link vizionare: https://youtu.be/v9z8GkKRZOU

 

UN DEȚINUT LA AUSCHWITZ ora 14:00

(w500) UN DEÈšINU

Detalii despre spectacol: aici

Link vizionare: https://youtu.be/Sn2Qg371YzY

***

Casa de Producție TVR vă propune teatru tv și film pe TVR 3, TVR Timișoara, TVR Cluj, TVR Internațional, TVR MOLDOVA și TVR Iași!

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

TVR lansează platforma teatru.tvr.ro, locul în care puteți găsi prezentările a peste 100 de producții din portofoliul Teatrului Național de Televiziune. Prin preluări din repertoriile teatrelor, prin producții proprii, prin spectacole care s-au jucat în cadrul marilor festivaluri naționale, platforma teatru.tvr.ro își propune să fie oglinda dramaturgiei și spectacologiei naționale.

Spectacole

mai multe

Sorana Coroamă Stanca îl alege pe Alexandru Repan să-l întrupeze pe Egmont, renumitul războinic olandez, în tragedia scrisă de Goethe. Piesa este un manifest politic în care pofta lui Egmont de justiție și libertate națională se opune autorității...

Dacia este atacată. Toate triburile sunt prădate și cucerite unul după altul. Soluția pe care Deceneu, marele înțelept o propune este ca toate triburile să fie puse sub comanda înțeleptului și viteazului rege Burebista. Numai că nu toate...

Povestea a două familii, una foarte bogată și una foarte săracă, pe care destinul le-a făcut să se întâlnească. Capul familiei Zhou este autoritar și conduce cu o mână de fier atât mina unde mai mulți angajați lucrează pentru el, cât și familia....