loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Invitație la teatru pe TVR3: Piesă premiată cu Pulitzer, ecranizată de Tudor Mărăscu

Teatrul Naţional de Televiziune a prezentat duminică, 28 mai, pe TVR3 de la ora 20.00, spectacolul cu piesa „Harvey", de Mary Chase, în traducerea lui Radu Beligan, producție tv realizată în colaborare cu Teatrul Național București.

Adaptat și ecranizat de Tudor Mărăscu, textul premiat în 1945 cu Pulitzer devine un spectacol de viață dinamic, cu nerv, cu un umor fin, la fel ca personajul principal.

Comicul de situație străbate de la un capăt la altul întregul spectacol. Fiecare zi din viața bunului si simpaticului Elwood P. Down este o zi frumoasă atunci când îl însoțește Harvey, iepurele uriaș. Dar cei apropiați lui nu-l pot accepta așa lunatic, nedespărțit de Harvey. Ei vor ca Elwood, interpretat de Radu Beligan, să fie o ființă normală.

Dan Puric, interpretând un tânăr doctor nevrotic, valorifică pantomima care-i este atât de familiară, iar regizorul face uz de efecte speciale pentru a materializa prezența lui Harvey: un pahar este golit fără să vedem de cine, dosarul e aruncat pe jos de un presupus iepure uriaș, invizibil doar pentru unii, ușile par că se deschid singure, dar ajungem chiar să-l „vedem” pe Harvey cum o face, iar spiritul iepurelui uriaș străbate scena sub forma unui abur magic strălucitor. Încurcăturile se țin lant, iar Harvey, deși invizibil, este tot mai prezent în viața lui Elwood.

Producție 1997

În distribuție: Radu Beligan, Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Dan Puric, Raluca Penu, Simona Bondoc, Alexandru Hasnas, Raducu Itcus, Catita Ispas, Cristina Pancu, Valentin Uritescu.

(w882) Harvey gru

Redactori: Mihaela Burda si Florentina Enache

Muzica: Ștefan Eleferiu

Costume: Luana Dragoiescu

Decorul: Mihai Madescu

Regia și adaptarea TV: Tudor Mărăscu

Mai multe informații și fotografii puteți găsi aici.

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Frumoasa Getta, sclava bogatului Scaur, cere miraculoasei fântâni sa îi arate ursitul. Destinul il aduce în preajmă pe Gallus, sclavul poetului Horațiu.

„Doi fraţi gemeni, uniţi printr-o dragoste imposibil de separat, iubesc aceeaşi femeie. Apărută între ei ca o nălucă, este pe punctul de a deregla un mecanism care părea inatacabil. O vând la un bordel şi sfârşesc prin a se târî scheunând la...

Un tânăr zootehnist primește repartiție într-un sat de pe vremea comuniștilor din România; acesta vine cu gândul să primească o negație din partea președintelui cooperativei ca să se întoarcă la oraș doar că …. se îndrăgostește de profesoara de...

 

#TNTV