loader

RECOMANDĂRI

Imagine

„Mincinosul", de Carlo Goldoni, în regia lui Constantin Dicu - invitația pentru seara de teatru de la TVR

Spectacolul după piesa lui Goldoni - pe care l-ați urmărit duminică, 14 aprilie, pe TVR3 de la ora 20.00 și pe TVR Internațional de la ora 23.10 - a avut premiera la TVR în luna mai 1991, în regia lui Constantin Dicu și cu Emilia Popescu, Dana Dembinski, Cornel Vulpe, Ștefan Bănică și Șerban Celea în distribuție.

Lelio, fiul unui negustor onest din Veneția, s-a întors din Napoli unde a locuit o perioadă, în localitatea natală unde are ocazia să întâlnească două fete frumoase, fiicele medicului Balanzoni, în timp ce acestea ascultau o serenadă. Autorul serenadei este Florindo, un student timid care nu reușește să își arate sentimentele față de Rosaura, una din fete. Lelio, pretinde că el ar fi cântat serenada, pozând într-un marchiz bogat, dar fără a dezvălui de care fată este „îndrăgostit”.

Traducerea N. Al. Toscani

În distribuție: Marian Râlea, Ștefan Bănică, Emilia Popescu, Dana Dembinski, Cornel Vulpe, Șerban Celea, Virginia Mirea, Petrică Popa, Petre Lupu, Radu Duda, Paul Nadolschi, Valeriu Arnăutu, Daniel Constantinescu.

(w882) MINCINOSUL

Muzica: Dani Constantin

Versurile cântecelor: Eugen Dumitru

Productia: Viorel Suciu

Costume: Nicoleta Petrovici, Eugenia Botănescu

Decoruri:Teodora Dinulescu, Georgeta Nistor.

Regia de montaj: Emilia Andreescu

Redactor: Lucia Hossu Longin

Regia:  Constantin  Dicu

(w882) MINCINOSUL

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Mai multe informații și fotografii puteți găsi aici.

Spectacole

mai multe

În nord estul Londrei, într-o seara de început de toamnă, în barul Trandafirul și Coroana se strâng câțiva oameni care, cu o singură excepție, s-au săturat de viață.

“Și n-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți“ este un antibasm comic pentru adulți, în care antagonistul este fantezia, iar eroul este realismul. Patru actori, cinci  tablouri, șase cupluri, dragoste, conflict, sex, manipulare și limbaj,...

În timpul unei revolte, toată comunitatea își pune speranța că valorile Rusiei vor fi apărate de un contingent militar care luptă cu un tren bindat. Numai că o grupă de revoluționari au o altă opinie.

 

#TNTV