loader

RECOMANDĂRI

Imagine

APOSTOLUL BOLOGA. Primele proiecţii cu public, la Bucureşti şi Londra

„Apostolul Bologa”, filmul realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producţie TVR şi regizat de Dominic Dembinski, a avut luni, 19 noiembrie prima proiecţie publică la care au fost prezenți jurnalişti şi echipa filmului.  

foto
Pagina spectacolului: APOSTOLUL BOLOGA
autor:Liviu Rebreanu
Dominic Dembinski

Adaptare a romanului „Pădurea Spânzuraţilor” de Liviu Rebreanu, filmul are o distribuție de excepţie, în sală fiind prezenţi: Alexandru Repan, Adrian Titieni, Cristi Iacob, Mihai Stănescu, Andras Demeter, Andrada Fuscaş, Mihai Bica.

„Televiziunea Română şi Dominic Dembinski au avut o misiune foarte grea în ecranizarea acestui celebru roman, mai ales după minunatul film al lui Ciulei. Echipa a găsit o cale nouă, interesantă, o dezbatere între patriotism şi datorie, între dragoste şi frică. Demersul a reuşit şi datorită unei distribuţii inspirat aleasă, succesul fiind dovedit şi de prezenţa masivă a publicului şi primirea călduroasă în sala de cinema. Îl felicit pe Dominic şi felicit Televiziunea Română pentru această reuşită”, a mărturisit Alexandru Repan.

„A fost o seară minunată şi mult aşteptată! Întâlnirea cu întreaga echipă a fost o reală plăcere. Cred că filmul va plăcea marelui public, având o imagine de poveste, o regie care suţine convenţia de basm atemporal şi un joc al actorilor extraordinar!” - Mihai Stănescu.

(w882)

După proiecţia de la Hollywood Multiplex, filmul va fi prezentat, pe 22 noiembrie, la Londra, la Romanian History Film Days in Belgravia în prezenţa regizorului şi a producătorului Claudia Nedelcu Duca, urmând ca pe 25 noiembrie, începând cu ora 20.30, să aibă o proiecţie specială la Cinema Muzeul Ţăranului în cadrul Festivalului Internaţional de Film şi Psihanaliză.

Dintr-un spaţiu paradisiac, văzut ca o cameră-casă ruinată, în jurul unei spânzurători înflorite ca un cireş japonez de primăvară, Apostol Bologa ne povesteşte drumul său de la beznă la lumina învierii.

Amintirile lui devin filmulApostolul Bologa”. Un sfânt care (ne) povesteşte, dincolo de moarte – sfinţii şi eroii, nu mor niciodată, nu-i aşa? –, o aventură în care cei de azi ne putem recunoaşte, ne putem vedea spaimele şi urma de curaj, depăşindu-ne zona de confort istoric actual.

(w882)

Romanul „Pădurea spânzuraţilor” al lui Liviu Rebreanu într-o formulă cinematografică inedită este propunerea Casei de Producţie a TVR pentru spectatori şi telespectatori, la 100 de ani de la prima conflagraţie mondială.

Structurat ca un vis în vis în care lucrurile văzute sunt făcute din lucruri nevăzute, filmul are o abordare îndrăzneaţă şi neconvenţională nu doar a structurii romanului, ci şi prin ineditul construcţiei montajului - tip puzzle, călătoria sufletului în timp imaginată de regizor nefiind cronologică. O poveste spusă remarcabil de Răzvan Vasilescu, Alexandru Repan, Cristi Iacob, Mihai Stănescu, Adrian Titieni, Ion Haiduc, Marius Bodochi, Bogdan Nechifor, Andreea Vasile, Demeter Andras, Meda Victor, Mihai Bica, Andrada Fuscaş, Mircea Postelnicu, George Constantinescu şi Albert Demeter.

(w882)

Imaginea filmului este semnată de Daniel Şerbănică, montajul de Dragoş Smărăndescu, scenografie costume: Bristena de Satmaari, scenografie decor: Raluca Chelaru, Matei Bucur Mihăescu semnează muzica, iar Mihaela Constantinescu ilustraţia muzicală. Filmul Apostolul Bologa” este realizat de Casa de Producţie TVR după un scenariu semnat de Dominic Dembinski; producător delegat: Demeter Andras.

„Apostolul Bologa” face parte din proiectele Televiziunii Române dedicate Centenarului Marii Uniri şi va fi difuzat la finalul lunii noiembrie pe TVR 1.

Puteţi urmări trailerul filmului pe: https://youtu.be/wz3ttwfpyYA.

Un proiect realizat cu sprijinul: Dedeman, Fortifikat Forte, Borsec, Chez Odette, Crama Gîrboiu, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional IL Caragiale Bucureşti.

Parteneri media: Zile şi Nopţi, Cinemagia, CinemaRx, Ziarul Metropolis, CineFan, LiterNet, Urban.ro, Oraşul Meu, AARC – All About Romanian Cinema, Cooperativa Urbană, MovieNews.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

Spectacole

mai multe

Între trei europeni rămași blocați de un război civil în America de Sud, se leagă o prietenie neașteptată care îi face să se autodescopere și să se schimbe datorită situațiilor cărora trebuie să le facă față împreună. Ajunşi într-o situaţie...

Povestea celebrului pictor de la curtea regelui Filip al IV-lea și relația lui cu mediul care îl înconjoară, unul în care trădarea și trufia sunt prezențe constante. Aflat la curtea regelui, Velasquez trebuie să picteze un tablou al Infantei...

O discuție dintr-un restaurant dintre două doamne ne aduce în atenție problemele pe care trebuie să le confruntăm într-o prietenie, de la bunăvoință la trădare.