loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Dem Rădulescu și Tamara Buciuceanu, în ”Titanic vals”

”Titanic vals ” de Tudor Mușatescu, piesa jucată de aproape 100 de ori în stagiunea de debut 1932-1933 pe scena Naționalului bucureștean, este considerată ”cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc” (tnb.ro).

Tudor Caranfil scria în Dicționar de filme românești referindu-se la filmul lansat în 1965, regizat și scris de Paul Călinescu, după piesa ”Titanic vals” de Tudor Mușatescu: „Viața lui Spirache, funcționar al primăriei din Câmpulung, familist pașnic, e răscolită de lupta electorală. Împins de familie în arena politică, el le declară alegătorilor că nu poate face nimic pentru ei. Seduși de sinceritatea candidatului, electorii îl ung deputat.

Miercuri, 18 septembrie, de la ora 22, TVR Cultural difuzează spectacolul ”Titanic vals”, în regia lui Dinu Cernescu.

(w882)

Admirator al operei lui I.L.Caragiale, Tudor Muşatescu reușește să redea un tablou politic ce pare mereu actual, cu personaje desprinse din realitate:

“Am fost întrebat, de multe ori, dacă personajele din Titanic Vals și subiectul piesei au existat în realitate sau au vreo înrudire directă cu oameni și fapte petrecute aievea. Da, au existat, și tot ce se întâmplă în Titanic Vals s-a întâmplat în realitate…

Cât privește personajele – dealtminteri ca în întreaga mea literatură, de la poem la roman și de la schiță la tragicomedie –, acestea au fost întotdeauna luate direct de la marea și inepuizabila mea furnizoare, care a fost, este și va fi: realitatea.” (Tudor Mușatescu– Cum am scris „Titanic Vals”)

(w882)

Spectacolul, realizat în anul 1992, în regia lui Dinu Cernescu, se bucură de prezența unor mari actori ai scenei românești: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dorina Lazăr, Cesonia Postelnicu, Carmen Ungureanu, Mihai Constantin, Mihai Fotino, Teodor Danetti, Radu Duda, Aneta Lipan, Traian Andreiescu şi copilul, Matei Constantinescu.

Regia tehnică : Anca Chirică

Maestru sunet : Tatiana Stoenescu,Emil Marinescu

Director de producţie : Traian Andriescu

Asistent de regie : Mihnea Dăneţ

Ilustraţia muzicală : Lidia Danciu

Costume : Elena Timonu

Decoruri : arh.Gheorghe Constantin

Imagine artistică : Mihai Ratcu, Mihai Naghy, Andrei Marinescu, Florin Dumitru.

Director de imagine : George Grigorescu

Regia de montaj : Marga Niţă

Redactor : Ioana Prodan

Regia artistică : Dinu Cernescu.

*AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG)

 

Detalii despre spectacolele de teatru la TVR, descoperiți pe site-ul dedicat.

Spectacole

mai multe

În absența taților, Octave s-a căsătorit în secret cu Hiacinte. Leandre s-a îndrăgostit de Zerbinette. La întoarcerea taților se pun la cale planuri de căsătorie pentru fii. Scapino, valetul lui Leandro, sare în ajutorul cuplurilor tinere....

Teleplay-ul aduce în atenție o societate funcțională doar administrativ și în care s-a instaurat frica. Oamenii nu mai au curajul să ia atitudine în fața delictelor majore sau minore. Totul merge ca un ceas, doar că oamenii și-au pierdut...

Otrăvirea şi uneltirile pentru uzurparea tronului sunt în centrul textului dramatic scris în versuri, în plan secund consumându-se o dragoste naivă între fiul voievodului și Anna, fata unui boier fidel domnitorului. În piesa lui Eminescu, Dragul,...

 

#TNTV