loader

RECOMANDĂRI

Teatrul Naţional de Televiziune vă invită la spectacolul „Pavilionul cu umbre"

„Pavilionul cu umbre", un teleplay realizat după piesa omonimă a lui Gib Mihăescu, a fost programat la TVR3 duminică, 14 mai, ora 20.00.

În distribuție: Ștefan Radof, Raluca Penu, Claudiu Stănescu, Irina Mazanitis, Valentin Uritescu, George Alexandru, Eugenia Bosinceanu,  Matei Gheorghiu.

Redactor:  Lucia Hossu Longin

Director de producție: Gigi Androne

Costume:  Elena Timonu

Decoruri:  Virgil Popa

Ilustrația muzicală:  Lidia Danciu

Director de imagine: Mihai Truica

Scenariu și regia:  Silviu Jicman

(w882) Pavilionul

Romanele și povestirile acestui analist al mecanismelor încă nedeslușite, care dirijează inconștientul, s–au înscris de mult printre operele de seamă ale literaturii române.

În anul 1926, piesa a obținut premiul Asociației Criticilor Dramatici. Predată Teatrului Național, ea a fost citită în consiliul teatrului, format din prestigioși oameni de cultură, printre care Liviu Rebreanu, Cezar Petrescu, V.I. Popa și alții. Sculptorul Oscar Han își amintește că Gib Mihăescu și-a lecturat lucrarea cu o voce fermă și cu o dicțiune care sublinia precis fizionomia personajelor.

(w882) Pavilionul

Acceptând să joace în piesa acestui debutant, Marioara Ventura, în trecere prin România, mărturisea într-un interviu publicat în Universul: Găsesc piesa foarte interesantă, originală și în armonie cu teatrul nou care se face în țările Occidentului.

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

În perioada de la finalul secolului XIX, un gazetar este găsit fără suflare pe podeaua casei lui, cu un pistol în mână. Este vorba despre Radu Emilian, un influent membru al Partidului Social Democrat al Muncitorilor din România. Prietenii lui...

„Toți suntem dadaiști. Defragmentăm, aruncăm ceva din noi pe scenă și în viață. De ce L’Om DAdA ? Pentru că am vrut să alătur aceste cuvinte, „om” în limba română, cu „dada” - universalul. Am pornit de la L`homme approximatif , textul lui...

Doi bătrâni care trăiesc o mare singurătate în 2, își analizează viața, presărată cu amintiri, agitație, melancolie, fericire și tristețe. Un discurs despre singurătatea în doi, despre eșecul atât de prezent în cuplurile moderne și despre moarte.

 

#TNTV