loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacolul „Paiaţele”, o fantezie după A.P. Cehov, propunerea TVR în serile de teatru din această săptămână | VIDEO

Teatrul Naţional de Televiziune a pregătit pentru zilele de 17 și 21 iulie spectacolul cu piesa „Paiaţele”, adaptare după A.P. Cehov. Comedia despre viața conjugală a fost preluată de la Teatrul Nottara în cadrul proiectului Teatru în TVR 2019.

Teatrul Naţional de Televiziune

prezintă

Paiațele"

adaptare după A.P. Cehov

Spectacol preluat în cadrul proiectului Teatru în TVR 2019.

Distribuție: Victoria Cociaş, Niculae Urs, Olimpia Urs.

Imagine: Aurel Pițigoi

Regie de montaj: Andrei Berescu

Scenografie tv: Raluca Chelaru

(w882) Paiatele

Scenariul a fost inspirat de două nuvele ale lui A. P. Cehov, pe care actorul și regizorul Niculae Urs le-a adaptat într-un spectacol plin de umor despre viața unui fost profesor și a unei foste cântărețe de operă, aflați acum la bătrânețe. Spectacolul este o comedie în familie sau, altfel spus, o căsnicie „cu cântec(e)”. Cele două scrieri ale lui A.P. Cehov sunt sceneta - monolog Despre efectul dăunător al tutunului și schița (nuvela) Ea și El.

Paiațele, scenariul cehovian al distinsului actor, scenarist și regizor Niculae Urs este o bijuterie dramaturgică, tragicomică ce îmbogățește artistic sarcasmul și modernitatea geniului lui Cehov. Spectacolul este o comedie acidă despre viața conjugală, o oglindă când duioasă, când grotescă a unor probleme de comunicare și comportament în cazul cuplurilor din orice loc și timp. Aportul celebrei actrițe Victoria Cociaș este fundamental, reușind un sincronism comic desăvârșit cu partenerii dintre care se remarcă și soprana Olimpia Urs, ce dovedește nebănuite calități pentru teatrul comic, ce compensează marele său har muzical.” (Dominic Dembinski)

(w882) Paiatele

Regia: Niculae Urs

Regia și adaptarea tv: Dominic Dembinski

Coproducție Teatrul Nottara - Casa de Producție TVR

***

Program de difuzare:

TVR Cultural - 17 iulie, ora 22.00

TVR3 - 21 iulie, ora 20.00

TVR Internațional - 21 iulie, ora 23.10

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Două fete ajung la Paris în căutarea vieții mondene și a soților potriviți. Visul lor este să se mărite bine, dar domnii prezentați nu le sunt pe plac, pentru că imaginea despre noblețe a tinerelor este profund distorsionată. Dați afară de...

Piesă în 4 acte în original, preluată cu doar 3 dintre ele pentru televiziune, Protectoarea, Omul de neînlocuit, Sărbătoarea, este o înregistrare în care se spun lucruri foarte serioase printre zâmbete.

Acțiunea se petrece în zilele noastre, în curtea unui sătean din satul de vacanță 2 Mai. „Americanul” Manole își dorește o vacanță nostalgică, marcată de amintiri din tinerețe. Îi sunt alături Gică și Irina, vechi prieteni, acum căsătoriți. Banii...

 

#TNTV