loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Teatru la TVR, duminică seara: Un spectacol după o piesă clasică - „Fata fără zestre"

Teatrul Naţional de Televiziune a propus spectacolul „Fata fără zestre", de A. N. Ostrovski, duminică, 4 februarie, de la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.00 pe TVRi. Regizat în urmă cu aproape o jumătate de secol în studioul TVR de Matei Alexandru, spectacolul îi are în distribuție pe Tricy Abramovici, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu și Aurel Giurumia.

Traducerea: Alexandru Kirițescu și Sonia Filip

Spectacol din Arhiva de Aur TVR

O producție din 1976

Alexandr Nicolaevici Ostrovski (1823-1886)

În distribuție: Tricy Abramovici, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu, Matei Alexandru, Alexandru Drăgan, Aurel Giurumia, Elena Sereda, Gheorghe Oprina, Alexandru Hasnas, Mitzura Arghezi, Savel Stiopul, Lucian Muscurel

(w882) Fata fara

Decoruri: Vasile Rotaru

Imaginea: Beatrice Drugă

Adaptarea și regia artistică: Matei Alexandru

O văduvă săracă încearcă să-şi mărite fiica mezină invitând la ea câţiva celibatari. Curtată de un funcţionar nu prea arătos, fata se îndrăgosteşte de un moşier chipeş, petrecăreţ şi cu faimă de Don Juan. Sedusă şi abandonată, tânăra este ucisă de funcţionarul nebun de gelozie.

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

O oglindă a Bucureștiului de după Primul Război Mondial într-o casă de pe bulevardul Lascăr Catargiu. Elena Halipa-Drăgănescu organizează serate muzicale în fiecare joi, dar şi două concerte anuale cu mulţi invitaţi. Personajele sunt prinse în...

El și Ea se întâlnesc întâmplător (sau nu!) pe o bancă în parc. Povestea rusească a doi oameni care învață să își dea jos măștile ca să își spună adevărul. Cu umor, cu afecțiune, cu emoție trăiesc intens cu speranța că vor regăsi iubirea.

A II-a din cele 4 comedii din seria Chirițelor lui Vasile Alecsandri, Chirița în provincie continuă seria de scene de un umor caustic, reliefând în același timp și diverse caractere umane specifice vremii: arivistul, vanitosul, coruptul.

 

#TNTV