loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Invitație la teatru: Piesa „Sinucigașul”, cu Horațiu Mălăele, în 1 mai, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le-a propus telespectatorilor, în 1 mai, piesa de teatru „Sinucigașul”, de Nikolai Erdman, înregistrată cu public la Teatrul Nottara, în anul 1995.

Piesa „Sinucigașul”, scrisă de Erdman în 1928, este o comedie amară despre un bărbat a cărui intenție de suicid este deturnată de cei din jurul lui, fiecare având interesul său.

Traducerea piesei este semnată de C.C. Buricea și Zeno Fodor, iar regia artistică - de Cornel Mihalache.

În distribuție: Horațiu Mălăele, Teodora Mareș, Lili Nica Dumitrescu, Ruxandra Sireteanu, Valentin Teodosiu, Camelia Zorlescu, Ion Siminie, Stelian Nistor, Doina Simionescu, Ion Popa, Ion Porsilă, Daniel Constantinescu, Daniel Corbu, Petrică Iacob, Constantin Lăpușan, Sandu Moldovan, Anda Ilie, Stan Rotaru, Tudor Cristian.

Echipa: Mircea Octavian - muzica, Corina Dorobanțu - costume, Doina Teodoru - redactor, Olimpia Arghir - regia TV. Decoruri și regia artistică - Cornel Mihalache.

„Sinucigașul” a fost cea de-a doua piesă a lui Erdman, după „Mandatul”. Spectacolul a fost interzis de Stalin, care i-a reproșat autorului că „tovarășii” săi consideră piesa „un pic goală de conţinut şi dăunătoare”. În 1933, Nikolai Erdman a fost deportat în Siberia, timp de trei ani.

Nikolai Erdman (16 noiembrie 1900 – 10 august 1970) a avut un impact remarcabil asupra teatrului rus, deși a scris doar două piese de teatru, dintre care una a fost interzisă înainte de a fi montată. Este considerat unul dintre cei mai mari dramaturgi ruși de la Cehov, iar piesele sale sunt considerate clasice ale comediei din secolul al XX-lea.

Urmăriți mai jos un promo al Televiziunii Române, din anul 2019:

 

Spectacole

mai multe

În câteva sate dintr-un județ din România mai mulți fermieri au adunat, în timp, mai multe nemulțumiri generate de guvernarea tot mai grea în care oamenii sunt exploatați până la limita de jos a sărăciei.

Transpunerea în chip umoristic a celor mai grave experiențe umane a doi vagabonzi, unul mai intelectual altul mai fricos, care au un singur scop, acela de a-l întâlni pe Godot, pe care, deși nu știu prea multe amănunte despre acesta, îl așteaptă...

Diana locuiește într-un sat sărac din Bologna și parcurge un drum plin de surprize după ce află că este moștenitoarea ducelui. Odată ajunsă la palat, bufonul încearcă să o căsătorească cu un duce bogat cu care să domnească peste întreg regatul.

 

#TNTV