loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacol de colecție: „Harvey”, cu Radu Beligan (1997), în 24 mai, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural a transmis miercuri, 24 mai, de la ora 22.00, spectacolul „Harvey”, în regia lui Tudor Mărăscu, cu Radu Beligan și Adela Mărculescu, înregistrat la Teatrul Național București.

Harvey” este o piesă de teatru scrisă în 1944 de americanca Mary Chase, pentru care a primit un Premiu Pulitzer în 1945. Piesa a fost tradusă de Radu Beligan și jucată pe scena Teatrului Național București între 1994 și 1996.

Spectacolul a fost înregistrat pentru Televiziunea Română în 1997.

Regia este semnată de Tudor Mărăscu.

În distribuție:  Radu Beligan, Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Dan Puric, Raluca Penu, Simona Bondoc, Alexandru Hasnaș, Răducu Ițcus, Catita Ispas, Cristina Pancu și Valentin Uritescu.

Echipa: redactori - Mihaela Burda și Florentina Enache, muzica - Ștefan Eleferiu, costume - Luana Dragoiescu, decorul - Mihai Mădescu, regia și adaptarea TV - Tudor Mărăscu.

(w882) Harvey

Sursă: tnb.ro

Piesa spune povestea unui bărbat, Elwood P. Dowd, care are ca prieten invizibil un iepure antropomorfizat uriaș, pe nume Harvey. Elwood îl prezintă pe Harvey tuturor celor pe care îi cunoaște, însă sora sa, Veta Simmons, în plină ascensiune socială, este jenată de comportamentul bărbatului.

Veta decide să-l interneze pe Elwood la un ospiciu, însă, din cauza unei încurcături, ajunge ea internată în locul său. Când Elwood apare la ospiciu, căutându-l pe Harvey, Veta observă modul în care bărbatul reușește să-i influențeze pe toți și își dă seama că, dacă ar scăpa de Harvey, Elwood n-ar mai fi niciodată același om amabil și lipsit de griji.

Spectacole

mai multe

„Spectacolul face parte din „Trilogia evreiască” (din care mai fac parte piesele „Experimentul Iov" şi „Shoah") și este o călătorie înspre rădăcinile noastre, ale celor de azi. Ecleziastul, care are amprenta cea mai universalistă, e un spectacol...

Un renumit profesor psihiatru dorește să îi facă loc fiicei sale pe un post de medic pe care mai există un pretendent. Profesorul găsește soluția de a-i oferi tânărului contracandidat al fiicei sale o sumă de bani pentru ca acesta să piardă...

Basmele (Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte şi Prâslea cel voinic şi merele de aur) sunt scoase din atemporalitatea lor şi aduse foarte aproape de noi, în realitatea (aproape) imediată, mai precis înainte de căderea cortinei de fier....

 

#TNTV