loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacol de colecție: „Harvey”, cu Radu Beligan (1997), în 24 mai, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural a transmis miercuri, 24 mai, de la ora 22.00, spectacolul „Harvey”, în regia lui Tudor Mărăscu, cu Radu Beligan și Adela Mărculescu, înregistrat la Teatrul Național București.

Harvey” este o piesă de teatru scrisă în 1944 de americanca Mary Chase, pentru care a primit un Premiu Pulitzer în 1945. Piesa a fost tradusă de Radu Beligan și jucată pe scena Teatrului Național București între 1994 și 1996.

Spectacolul a fost înregistrat pentru Televiziunea Română în 1997.

Regia este semnată de Tudor Mărăscu.

În distribuție:  Radu Beligan, Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Dan Puric, Raluca Penu, Simona Bondoc, Alexandru Hasnaș, Răducu Ițcus, Catita Ispas, Cristina Pancu și Valentin Uritescu.

Echipa: redactori - Mihaela Burda și Florentina Enache, muzica - Ștefan Eleferiu, costume - Luana Dragoiescu, decorul - Mihai Mădescu, regia și adaptarea TV - Tudor Mărăscu.

(w882) Harvey

Sursă: tnb.ro

Piesa spune povestea unui bărbat, Elwood P. Dowd, care are ca prieten invizibil un iepure antropomorfizat uriaș, pe nume Harvey. Elwood îl prezintă pe Harvey tuturor celor pe care îi cunoaște, însă sora sa, Veta Simmons, în plină ascensiune socială, este jenată de comportamentul bărbatului.

Veta decide să-l interneze pe Elwood la un ospiciu, însă, din cauza unei încurcături, ajunge ea internată în locul său. Când Elwood apare la ospiciu, căutându-l pe Harvey, Veta observă modul în care bărbatul reușește să-i influențeze pe toți și își dă seama că, dacă ar scăpa de Harvey, Elwood n-ar mai fi niciodată același om amabil și lipsit de griji.

Spectacole

mai multe

O radiografie despre cum, după Revoluția din 1989 se recrează noua clasă conducătoare, redusă la întâmplările dintr-un salon al unui spital psihiatric.

Spectacolul pleacă de la un caz real al experimentului social de reeducare prin tortură, “Experimentului Pitești”. Narațiunea urmărește transformarea unui fost student în deținut și apoi în torționar, în perioada regimului totalitar comunist din...

Irina și Magda sunt două colege de la un institut de proiectări pentru construcții din România comunistă, care petrec o seară de sâmbătă împreună. Din șueta lor se poate creiona situația femeii și a familiei din societatea comunistă, cu...