loader

RECOMANDĂRI

Imagine

„Arhipelagul Lenoir” și „Hobby-ul meu este viața”, la TVR Iași

Luni și marți, 1-2 noiembrie, ora 19.00, TVR Iași a transmis spectacolul „Arhipelagul Lenoir” și un documentar-portret al actorului Ștefan Iordache.

Luni, 1 noiembrie, la ora 19:00*, TVR Iași vă invită să urmăriți „Arhipelagul Lenoir”, spectacol din anul 1982, de Armand Salcrou.

Regia: Constantin Dinischiotu

În distribuţie: Ion Marinescu, Ileana Predescu, Adela Mărculescu, Ştefan Tapalagă, Simona Bondoc, Matei Gheorghiu, Constantin Dinulescu, Adina Popescu, Eugen Cristea, Şerban Celea, Gelu Niţu, George Ulmeni.

Redactor: Lucia Hossu Longin

Scenografia: Dana Lazanu, Stelian Anton

Acţiunea piesei se desfăşoară de-a lungul unei nopţi a anului 1935. În salonul  auster al castelului Lenoir a fost convocat consiliul de familie. Cum se pot evita dezonoarea şi ruina financiară care ar urma condamnării domnului Lenoir?

(w882) stefan ior

Marți, 2 noiembrie, la ora 19:00*, pe TVR Iași, urmăriți „Hobby-ul meu este viața”, un documentar-portret al actorului Ștefan Iordache.

Regia și scenariul: Șerban Marinescu

Arta sa a consacrat breasla actorilor, fiind primul dintre ei încununat cu premiul Academiei Române. A fost liderul unei generații care ”priveşte înainte cu mânie”- şi înainte, şi după 1989. S-a opus dictaturii şi demagogiei, anulând prejudecăţi, mentalităţi ”artistice”, ideologice. Rezistenţa şi credința lui în profesie au condus la reprezentaţii care fac istorie în teatrul românesc.

Îndrăgostit şi înfricoşat de artă, a impus o aristocratică etichetă. Numele purtat este al Arhidiaconului Ştefan, cel dintâi mucenic creștin, şi e de origine grecească-Stephanos-înseamnă ”coroană”, cea cu care erau încununaţi învingătorii. Ştefan Iordache este regele scamator - o viaţă de om şi de artist, care a înţeles şi a trăit şi frumosul, şi urâtul, şi fericirea, şi nefericirea... Un ”Lear” care, deşi a greşit, pleacă, învăluit în albul mantiei, curat.

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Spectacole

mai multe

Conform unei legende, Ahasverus este condamnat să rătăcească fără odihnă până la sfârşitul lumii. „Jidovul rătăcitor" intră într-o relaţie maestru-discipol cu matematicianul Dayan pentru a afla de la acesta când se va produce sfârşitul lumii şi...

Arvid Valstrom se întoarce după o perioadă de călătorii prin lume în localitatea sa natală, unde găsește casa copilăriei sale arsă. Încercând să afle cine a produs incendiul, Valstrom constată cât de mult s-au schimbat oamenii pe care îi cunoștea...

La Biroul de invenții de la Paris o tânără domnișoară își caută un serviciu dar are probleme să se descurce în viață din cauza timidității excesive; Apollon de Bellac o sfătuiește să le spună tuturor bărbaților că sunt frumoși, ceea ce îi va...

 

#TNTV