loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacolul „Scrisoare către un prieten și înapoi către țară - Manifest", de Ruxandra Cesereanu, duminică la TVR3

Teatrul Naţional de Televiziune a programat duminică, 9 iunie, la TVR3 de la ora 20.00 un spectacol de Cornel Mihalache - „Scrisoare către un prieten și înapoi către țară - Manifest", de Ruxandra Cesereanu.

Premiul UNITER - Ediția 2020, pentru cel mai bun spectacol de Teatru de Televiziune.

Regizorul propune un „one woman show”- documentar, un gen hibrid nemaifăcut în Teatrul de Televiziune, care are la baza „Scrisoarea” Ruxandrei Cesereanu. Textul reunește, poetic și demistificator, istoria celor peste 30 de ani din urmă, cu cele mai importante sloganuri-graffiti rămase în mentalul colectiv. Criticii contemporani spun ca „Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem Rapsodia Română de-acum, în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, rapsodia extremă și fatală. O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească pe cei adormiți.”

Actrița Mara Opriş găseşte profunzimea şi resursele necesare ca, sub conducerea regizorului Cornel Mihalache şi cu sprijinul echipei TVR, să ofere publicului oportunitatea de a deveni martor timp de o oră la un spectacol de teatru, creat cu ajutorul fotografiilor și arhivei video politice, pe fundal și în inserturi.

Director de imagine: Dan Constantinescu Jr. / Producător: Diana Dumitru / Organizator producție: Marius Flonta/ Montare decor: Florin Tudorache, Viorel Gheorghe/ Lumini: Bogdan Penciu, Aurel Ghinea/ Teleficare: George Oancea, Sorin Nedelcu/ Sunet: Valentin Bartolomeu, Radu Paraschivescu/ Asistenti imagine: Valentin Ciolan, Grigoruț Stoica, Alexandru Bengescu/ Recuzita: Marian Cerchez/ Costumieră: Elena Cerchez/ Machiaj: Roxana Pletea/ Scenografia: Raluca Chelaru/ Cameramani: Andrei Țoneș, Mihai Covrig; director de imagine: Dan Constantinescu Jr.

Producător coordonator:  Demeter András István

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Regizor: Cornel Mihalache

Producător: Diana Dumitru

***

Redactor George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Piesa „Curcanii” aduce un omagiu ostaşilor români din Războiul de Independenţă, cei care au cucerit redute, au repurtat victorii și le-au plătit cu viaţa. Eroii sunt ostaşii, până mai ieri ţărani: Ţarălungă, Şerban, căpitanul Coroiu, căpitanul...

În pragul nunții fiicei, o familie de bogătași își vede afacerile și averea periclitate. Închisă în baie, tânăra mireasă refuză să coboare în salonul  unde are loc ceremonia nupțială. Singura persoană ce o poate convinge pare a fi viitorul soț.  

Personajul principal, Josef Pavlickek, este găsit noaptea în propriul magazin, fără nici un act de identitate, este dus la secția de poliție și supus umilințelor și molestărilor pentru a recunoaște că este un hoț și un infractor. Trăind într-un...

 

#TNTV