loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Invitație la teatru, duminică la TVR3: „Şcoala nevestelor", de Molière

Pe 5 februarie, de la ora 19.50, pe TVR 3 a fost programat spectacolul cu piesa „Şcoala nevestelor", de Molière, o producție a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, în regia lui Cristian Juncu.

Traducerea şi adaptarea: Cristian Juncu

Producție a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu”

Şcoala nevestelor este o satiră acidă la adresa cuplurilor în care diferenţa de vârstă depăşeşte limita bunului-simţ, Molière (aici, autoironic) elaborând un adevărat “manual” despre om şi despre viaţă. Comedia stârneşte interesul în special prin contrapunctul delicat şi patetic dintre Arnolf şi Agnes. Arnolf şi-a crescut copila “de suflet” ferită de privirile oricărei alte fiinţe, vrând să fie sigur de inocenţa, supunerea şi fidelitatea ei. Agnes, în schimb, încearcă să scape de această “predestinare” şi să-și reconstruiască singură soarta, în braţele unui soţ tânăr şi frumos.

Cristi Juncu adaptează textul lui Molière vremurilor noastre şi oferă o comedie spumoasă, încadrată în câteva tablouri desprinse din lumea de azi. Spectacolul este o perpetuă joacă și continuă jonglare cu convențiile teatrale, cu dubla mască a umorului, cu fațetele tăioase ale ironiei şi autoironiei.

(w882) Scoala nev

Distribuţia: Arnolf - Nicu Mihoc; Agnes - Ioana Cheregi ; Alain - Csaba Ciugulitu

Georgeta - Anca Loghin; Crisald - Dan Rădulescu; Henric - Ion Vântu; Oronte - Luchian Pantea

Producător: Silviu Jicman

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

Coregrafia: Bordas Attila

Muzica originală: Alexandre Desplat, Hank Williams

Light design: Kaszoni Attila

Redactor: Sanziana Milosoiu

Regia: Cristian Juncu

(w882) Scoala nev

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Spectacole

mai multe

Piesa lui Ionesco este o metaforă alegorică a trecerii omului către moarte, în care sunt expuse frica, revolta, spaima, groaza pe alocuri, trăiri ale omului simplu în fața morții, o oglindă a preocupărilor autorului despre acest subiect.

Electra în această viziune regizorală poate avea 2500 de ani sau mai puțin. Își strigă de secole sau de ieri nemulțumirile și furiile. Vocea ei este amprenta unui personaj tragic, element de regie pe care Antoine Vitez l-a luat dintr-un poem...

Au crescut un nepot cu sacrificii, el a fugit când era adolescent și s-a făcut tâlhar. Oamenii aceștia buni nu meritau singurătatea care îi sufoca. Nu au avut nepotul pe care îl meritau, dar nu e vina lor, asta e, viața e nedreaptă. Dar dacă...