loader

RECOMANDĂRI

Imagine

„Puricele", o bijuterie clasică a dramaturgiei franceze, într-o montare de colecție în regia lui Horațiu Mălăele

Spectacolul cu piesa „Puricele" a fost programat duminică, 10 martie, pe TVR3 de la ora 20.00 și pe TVR Internațional de la ora 23.00. Horațiu Mălăele joacă dublu rol, într-o distribuție memorabilă de la Teatrul Nottara din 1993, și semnează și regia spectacolului.

Teatrul Naţional de Televiziune

prezintă

Puricele

Adaptare după  La Puce à l’oreille” („Puricele în ureche") de Georges Feydeau, piesă de teatru scrisă în anul 1907.

Spectacolul a fost preluat de TVR de la Teatrul Nottara unde a fost montat, în regia lui Horațiu Mălăele, în anul 1993.

În distribuție: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, George Alexandru, Cristian Șofron, Valeriu Preda, Victoria Cociaș, Valentin Teodosiu, Constantin Cotimanis, Sorin Cociș, Andreea Măcelaru, Bogdan Vodă, Daniel Constantinescu, Cristina Stoica, Clara Vodă, Mariana Dănescu, Justinian Radu.

Redactor: Doina Teodoru

Regia TV: Silviu Jicman

Decoruri: Mihai Mădescu

Costume: Luana Dragoescu

Regia artistică: Horațiu Mălăele

(w882) Horatiu Ma

***

Dar care este semnificația expresiei a pune sau a avea puricele în ureche?

În limba franceză, când se spune că ceva îți pune puricele în ureche înseamnă că acel ceva ți-a trezit suspiciunea, a declanșat neîncrederea și vigilența. Ca și cum un lucru mic, un indiciu mărunt precum un purice ți-ar șușoti la ureche să nu ai încredere și te împinge să descoperi ce este dincolo de aparențe.

„Puricele" vă va face să râdeţi datorită comicului alert, încurcăturilor şi triunghiurilor conjugale, adevărate sau închipuite. Este un spectacol în care Horațiu Mălăele își dă măsura uriașului său talent, atât ca interpret, cât și ca regizor, alături de o distribuție remarcabilă a Teatrului Nottara.

Intriga pornește de la o pereche de bretele pe care Victor-Emmanuel le rătăcește, și pe care soția să, Raymonde, le primește într-un plic, prin poștă. Suspiciunile cu privire la o aventură extraconjugală o fac pe Raymonde să conceapă un plan pentru a-l prinde pe soțul ei. O scrisoare anonimă ajunge, astfel, la Victor-Emmanuel, care este invitat la un hotel. Fidel soției, acesta îl trimite în locul lui pe prietenul lui cel mai bun – ceea ce dă naștere unor încurcături de proporții. Mai ales că, la hotel, lucrează un valet care seamănă ... cu Victor-Emmanuel.

(w882) Puricele N

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Bradley este un scriitor care la un moment dat alege să își părăsească slujba de la stat și să se retragă undeva la o casă tihnită de provincie din Anglia și să trăiască o viață liniștită, unde să aibe timp mai mult pentru a deveni „un scriitor...

Doi pensionari, care sunt retrași la un sanatoriu, se folosesc de jocul de cărți pentru a se cunoaște unul pe celălalt.

Povestea unei familii rusești aparent banale, care duce o viață liniștită în Franța; totul devine interesant în momentul când, la aniversarea revoluției rusești din 17 octombrie Sonia primește o scrisoare de la o veche cunoștință de care era...

 

#TNTV