loader

RECOMANDĂRI

Imagine

„Profu’ de religie”, de Mihaela Michailov, la TVR 3 și TVR Internațional

Teatrul Naţional de Televiziune vă invită să urmăriți „Profu’ de religie”, de Mihaela Michailov, o producţie a Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova. Urmăriți spectacolul duminică, 2 iunie, la TVR 3 de la ora 20:00, și la TVR Internațional de la ora 23:10.  

Adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri, astfel încât sensul său devine relativ. Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți. La ora de religie, profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului; de aici pornește o adevărată dispută și controversă: una dintre eleve, Mara, cu o imaginație peste media clasei, susține că adevărul este relativ și că fiecare om își are adevărul său.

După ora de religie, când Mara nu a putut să-și impună punctul de vedere, o convinge pe una dintre colegele sale, Anca, de faptul că profesorul de religie a atins-o într-un mod necuviincios pe genunchi. Este felul în care un copil își ia revanșa împotriva autorității, plutind între fantezia personală și realitatea mistificată.

Anca nu a văzut, de fapt, ce s-a întâmplat sau ce nu s-a întâmplat, dar se lasă manipulată de Mara să redea faptele povestite dirigintelui clasei. Familiile copiilor îngroașă confuzia, iar mass-media, din dorința de a da evenimentului propriu-zis un grad de veridicitate, va produce tulburări și confuzii în plus.

Reacția adulților potențează negativ confuzia copiilor într-o lume în care adevărul și minciuna se subminează reciproc. Este războiul tuturor contra tuturor.

Regia şi scenografia: Bobi Pricop

Distribuţia: Marian Politic, Dragoş Măceşanu, Romaniţa Ionescu, Cătălin Vieru, Raluca Păun

(w882)

Echipa TVR:

Producţie: Cezarina Hărăbor, editor de imagine: Marius Rusitoru, director de imagine: Vlad Tănase, regizor muzical: Gabriel Scîrlet, regia tv: Gini Ignat, producător: Sînziana Miloşoiu.

Program de difuzare*:

TVR Internațional, sâmbătă, 2 iunie, ora 23:10 (ora României)

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 2 iunie, ora 23:00

TVR 3: sâmbătă, 2 iunie, ora 20:00

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Spectacole

mai multe

Soții ruși Prostakov, boieri îndărătnici undeva în imperiul rus, vor cu orice preț să își căsătorească fiul cam stângaci cu o tânără, moștenitoare a unei averi impresionante. Numai că niciodată, cel puțin în comedii, astfel de planuri se ajung la...

Hagi Tudose trăiește în lipsuri, se plânge ca n-are bani, că totul este scump. Toată mahalaua vorbește despre avuția și zgârcenia lui. Trăiește modest, se poartă cu nepoata lui cu asprime și la fel și cu foștii lui parteneri de afaceri. Totul în...

Un renumit profesor psihiatru dorește să îi facă loc fiicei sale pe un post de medic pe care mai există un pretendent. Profesorul găsește soluția de a-i oferi tânărului contracandidat al fiicei sale o sumă de bani pentru ca acesta să piardă...

 

#TNTV