loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Premieră tv: „Diseară la 7”, în regia lui Chris Simion-Mercurian

Casa de Producție TVR și Teatrul de Comedie prezintă premiera tv „Diseară la 7”, de Aurelian Bărbieru, cu Ilona Brezoianu și Alexandru Conovaru. Duminică, 3 aprilie, la ora 22:00, pe TVR3.

Diseară la 7”, de Aurelian Bărbieru

Regia: Chris Simion-Mercurian

Regia TV: Mihai Răzuș

Distribuția: Ilona Brezoianu și Alexandru Conovaru

Scenografia: Adina Mastalier

Coregrafia: Ioana Marchidan

***

Echipa Teatrului de Comedie:

Regizor tehnic: Liliana Iosifescu / Operator sunet: Eduard Rădulescu / Lumini: Lucian Gheorghiu, Ion Munteanu

Echipa TVR:

Sunet: Liviu Trancă, Radu Paraschivescu / Cameramani: Marius Nechita, Cristi Stoica, George Fustanela, Viorel Popescu, Ștefan Stan

Director de imagine: Claudiu Petringenaru / PPS: Cornel Ciuleanu / Montaj: Robert Voiculescu / Colorizare: Paul Drăgușin / Jurnalist: Daniela Ciolan

Producător tv: Mihai Răzuș

Producători delegati: Diana Dumitru, Ion Roșioru

Manager proiect Teatru in TVR 2020: Demeter András István

Spectacolul a fost preluat în cadrul stagiunii Teatru în TVR 2020, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Primăria Sectorului 1.

***

(w500) Diseară l

Întâmplarea - sau soarta? - îi aduce la un loc pe un El și o Ea, într-un spațiu rupt de lume. Deși la început sâcâit de întrebările incomode ale necunoscutei, El intră în dialog cu Ea, ajungând să pună capăt unei singurătăți care îl bântuia de ani de zile. Așadar, o întâlnire până la urmă deloc întâmplătoare, ci dimpotrivă, revelatoare, scoțând la iveală adevăruri adânc ascunse și salvatoare. Pentru că speranța vine de unde nu te aștepți.

Mi-am dorit să vorbesc despre incapacitatea omului de a se desprinde de propriul trecut, despre frică, despre speranţă şi lipsa ei, despre înstrăinare şi senzaţia că viaţa n-are nici un sens. Despre emoţii care aparent sunt stinse de mult, dar continuă să afecteze fiecare nouă zi, petrecută cu iluzia că totul e bine în cea mai bună dintre lumile posibile. Dincolo de aspectele întunecate însă, am găsit necesar să spun că oamenii au nevoie unii de ceilalţi.” (Aurelian Bărbieru, dramaturg)

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

- Platforma teatru.tvr.ro, locul în care puteți găsi prezentările a peste 100 de producții din portofoliul Teatrului Național de Televiziune.

Spectacole

mai multe

Un infractor de ocazie vrea să fure un tablou valoros și, după o convorbire cu o batrâna proprietară, începe să aibă dubii cu privire la inițiativa sa, apoi devine confesiv și, în cele din urmă, chiar o victimă sentimentală.

Jocul Ielelor rămâne una dintre cele mai incitante piese din literatura noastră dramatică. Esența dramei relevă o tensiune reală între o conștiință singularizată, Gelu Ruscanu și societatatea coruptă și coruptibilă. Protagonistul piesei,...

În nord estul Londrei, într-o seara de început de toamnă, în barul Trandafirul și Coroana se strâng câțiva oameni care, cu o singură excepție, s-au săturat de viață.