loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Despre dragoste, măști și așteptări, în spectacolul „Doi pe o bancă”, în 9 august, la TVR Cultural | VIDEO

Miercuri, 9 august, TVR Cultural a difuzat spectacolul „Doi pe o bancă”, cu Catrinel Dumitrescu și Emil Hossu, a cărui temă principală este dragostea.

Spectacolul „Doi pe o bancă” (1997), în regia lui Tudor Mărăscu, realizat în colaborare cu Teatrul Nottara, este difuzat la TVR Cultural de la ora 23.10.

Spectacolul se bazează pe piesa dramaturgului rus Aleksandr Gelman din 1983, care spune povestea tragicomică a doi oameni singuratici, care se întâlnesc într-o după-amiază în parc și parcurg împreună drumul de la minciună la adevăr, în căutarea dragostei, dându-și jos măștile. Ea este Catrinel Dumitrescu, iar El este Emil Hossu.

Textul a fost tradus în limba română de Tudor Steriade. Echipa artistică: director imagine - Cristian Nicolau; regia de montaj - Dan Dumitrescu; redactor - Doina Teodoru.

Emil Hossu şi Catrinel Dumitrescu realizează un cuplu irezistibil, prin talentul, energia, credinţa şi maturitatea artistică de care dau dovadă. Acest dublu recital certifică încă o dată convingerea că cei doi merită din plin preţuirea publicului, dar şi a criticii. Spectacolul poartă semnătura regizorului Tudor Mărăscu şi este conceput în spiritul temperamentului rus. E de remarcat modestia cu care regizorul slujeşte textul, neîncercând să forţeze o viziune originală cu orice preţ, ci conturând cu simplitate o propunere perfect articulată”, nota Vera Naum, într-o cronică publicată în „Rampa”, în numărul din 13-19 octombrie 1995.

Spectacole

mai multe

Friedrich Don este un spion străin care dorește să intre în posesia unor documente fotocopiate cu mai multe secrete ale industriei românești de dinainte de Revoluție, doar că acesta dă piept cu contraspionajul românesc, Securitatea Statului...

O elveţiancă bogată înţelege rapid că bărbatul fermecător cu care s-a căsătorit este în realitate o fiinţă lacomă, brutală, mincinoasă. Descoperind un secret de familie, ea pune la cale, cu ajutorul cameristei, o stratagemă pe care o consideră...

Pe un șantier naval din România comunistă, o echipă de proiectanți trebuie să găsească cele mai bune soluții de a termina un vapor cât mai curând, în ciuda dificultăților cu care se confruntă. Povestea este complicată și de relațiile personale...

 

#TNTV