loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacol de colecție la TVR Cultural: „Moartea unui comis-voiajor”, cu Octavian Cotescu și Leopoldina Bălănuță, în 31 mai | VIDEO

În 31 mai, TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori la celebra piesă „Moartea unui comis-voiajor”, de Arthur Miller, în regia artistică și adaptarea Sandei Marin, în 1977, cu o distribuție de excepție.

În piesă au strălucit: Octavian Cotescu (în rolul lui Willy Loman), Leopoldina Bălănuţă (Linda), Dan Condurache (Biff), Şerban Celea (Happy), Corado Negreanu (Ben), Aurel Cioranu (Charley), Constantin Cojocaru (Bernard), Tatiana Iekel (femeia), Nicolae Pomoje (Howard), Dorin Dron (Stanley), Valeria Ogăşanu (Domnişoara Forssythe), Vivian Alivizache (Letta), Gheorghe Şimonca (pianistul), Ioana Rodica Dianu (Jenny), Lavinia Jemma (secretara lui Howard), Camelia Mitoşeru (telefonista). Costumele au fost realizate de Lia Manţoc, iar scenografia este semnată de Virgil Luscov.

Echipa: costume - Liana Manțoc, decor - Virgil Luscov, regia artistică și adaptarea - Sanda Manu.

„Moartea unui comis-voiajor”, o piesă „în două acte și un recviem”, a fost scrisă de Arthur Miller în 1948 și pusă în scenă un an mai târziu. Miller a primit un Premiu Pulitzer pentru această piesă, descriind-o drept „tragedia unui om care și-a dat viața sau care și-a vândut-o, în căutarea visului american”.

După o viață pe drumuri, comis-voiajorul Willy Loman își dă seama că a dat greș ca tată și ca soț. Fii săi, Happy și Biff, nu se bucură de succes - „nu sunt plăcuți”, în cuvintele sale. Cariera lui este pe ducă, fără să aibă bunăstarea pe care și-ar fi dorit-o, iar Willy evadează într-un trecut pe care îl idealizează. Când Biff se pregătește să plece de acasă, se ceartă cu Willy, mărturisindu-i că a stat trei luni la închisoare și bătându-și joc de valorile tatălui său. Willy, amărât și învins, cu visurile spulberate, își pune capăt zilelor.

Mai jos, un promo al piesei, din anul 2014:

 

Spectacole

mai multe

Înainte de...amurg un om, inginerul constructor Sandu Iftodie își face o radiografie a vieții sale pe acest Pământ, cu regrete și bucurii, cu zâmbete și tristeți.

Citadela sfărâmată este povestea unei familii înstărite care a trebuit să se adapteze la noile realități instituite de preluarea puterii de după cel de-al II-lea Război Mondial de către comuniști. Grigore Dragomirescu, un fost avocat, are de...

Povestea unui pluton din Armata României în Războiul de Independență. O rememorare a aspirațiilor istorice de libertate și autodeterminare din perspectiva unor militari aflați pe câmpul de luptă, cu toate sacrificiile pe care aceștia le fac.

 

#TNTV