loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacol de excepție: „Tren de plăcere”, cu Silvia Dumitrescu-Timică, Radu Beligan și Rodica Tapalagă (1979), în 2 iulie, la TVR Cultural | VIDEO

Duminică, 2 iulie, TVR Cultural a difuzat, din Arhiva de aur a Televiziunii Române, spectacolul „Tren de plăcere”, bazat pe schița lui I.L. Caragiale, cu o distribuție de excepție: Radu Beligan, Rodica Tapalagă și Silvia Dumitrescu-Timică.

Spectacolul „Tren de plăcere” (1979), bazat pe schița lui Ion Luca Caragiale, arată întâmplările comice prin care trece domnul Georgescu în căutarea coanei Anica, soacra sa, și a coșului cu mâncare, după ce familia pleacă într-o excursie la Sinaia.

S-a hotărât, care va să zică… Madam’ Georgescu – Mița Georgeasca – cu d. Georgescu – Mihalache – pleacă la Sinaia cu trenul de plăcere. Însă, de mult madam’ Georgescu a promis „puiului“ să-l ducă odată și pe el la Sinaia; prin urmare, trebuie să-l ia și pe puiul; dar puiul nu merge nicăieri fără „gramamà“; prin urmare, și pe gramamà trebuie s-o ia. Puiul este mititelul Ionel Georgescu, în etate de cinci anișori împliniți, unicul fruct până astăzi al amorului părinților săi; iar gramamà este cocoana Anica, mamița mamițichii puiului”, începe schița lui Caragiale.

Spectacolul, regizat de Mihai Berechet, are o distribuție de excepție: Rodica Tapalagă - Madam Mița Georgescu, Radu Beligan - Mihalache Georgescu, Silvia Dumitrescu-Timică - Coana Anica, Alexandru Beligan - Ionel Georgescu, Ion Lucian - domn' Nae, George Paul Avram - Mitică, Petre Moraru - Locotenent Mișu.

În alte roluri: Valeria Gagialov, Mircea Ștefănescu, Coca Andronescu, Constantin Dinulescu, Dorin Moga, Alexandru Hasnaș, Lia Sahighian, Corneliu Oseciuc, Irina Bârlădeanu, Geta Enacovici, Iulian Boros.

Adaptarea schiței este semnată de Mihai Berechet și Mircea Ștefănescu. Decoruri - Vasile Rotaru, costume - Georgeta Ițigan.

Urmăriți mai jos un promo al Casei de Producție:

 

Spectacole

mai multe

Povestea unui echipaj al unui mineralier de mare tonaj de dinainte de 1989. Mihai, un tânăr ofițer de marină, crescut într-un orfelinat, este îndrăgostit de fata căpitanului navei și este nemulțumit de faptul că acesta l-a pedepsit pentru o...

Într-o gară uitată de lume, în care timpul pare că stă în loc, patru personaje sunt nevoite să petreacă, împreună, o noapte: casiera insolentă și curioasă, bețivul fără casă, dar cu carte și fără parte, actorul grăbit spre succes și doamna...

Ivan Vasilieci, forțat de vârsta criticã de 35 de ani, îşi încearcă norocul cu fata Ciubukovilor, frumoasa şi gospodina vecină, Natalia Stepanovna. Îşi ia inima în dinți şi se prezintă la uşa ei pregătit să facă pasul cel mare și să o ceară de...

 

#TNTV