loader

RECOMANDĂRI

Imagine

„Pescărușul” lui Cehov, în 29 mai, la TVR Cultural. Regizoarea Antoaneta Cojocaru: Un spectacol-laborator, despre fractura dintre lumea dinlăuntru și cea de dinafară

În 29 mai, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor o montare cu totul diferită a „Pescărușului” lui A.P.Cehov, în spectacolul-laborator al Antoanetei Cojocaru, pentru Teatrul Bulandra. Piesa a fost preluată de TVR, în cadrul proiectului „Teatrul Național de Televiziune”.

Trigorin este un scriitor bătrân acuzat de mai tânărul său confrate, Treplev, de mediocritate, că ar avea un stil învechit și că s-ar bucura de un succes nemeritat. Conflictul lor se suprapune peste rivalitatea mocnită dintre tânăra Nina Zarecinaia și Arkadina, două actrițe care își dispută dragostea lui Trigorin, este sinopsisul piesei „Pescărușul”, scrisă de Cehov în 1895.

Din distribuție fac parte: Mihaela Teleoacă - Arkadina, Adrian Ciobanu - Trigorin, Antoaneta Cojocaru - Nina Zarecinaia, Ştefan Lupu - Treplev, Richard Bovnoczki- Sorin, Gabriel Răuţă- Dorn, Ela Ionescu - Maşa, Isabela Neamţu - Polina Andreevna, Lari Giorgescu - Medvedenko, Vlad Oancea - Samraev și Adrian-George Popescu - Un pescăruș.

Echipa: traducere - Moni Ghelerter şi R.Tecuceanu, muzica originală - Adrian-George Popescu, scenografia - Mihai Păcurar, concept foto - Alex Iatan, light design - Alexandru Darie. Un spectacol-laborator condus de Antoaneta Cojocaru.

Regia TV: Cornel Mihalache

Producător TVR: Diana Dumitru

„«Pescăruşul» nostru vorbeşte despre condiţia fără drept de apel a individului într-o societate împărţită între „învingători” şi „învinşi”, despre iubire, ca fundament al existenţei, despre fractura dintre lumea dinlăuntru şi cea de dinafară, despre lupta interioară a individului pentru a rezista.

Prezentat într-o manieră actuală, dinamică şi performantă, cu muzică live originală, momente de fizicalitate, teatru puternic realist psihologic, «Pescăruşul» este un spectacol despre adevărul acestui moment, şi tocmai acest lucru cred că dăruieşte speranţă. O întâlnire extrem de rară între generaţii, stiluri şi experienţe diferite, distribuţia spectacolului este alcătuită din actori din majoritatea teatrelor bucureştene.

Sunt recunoscătoare pentru generozitatea şi talentul colegilor mei, pentru dragostea lor de teatru, pentru înţelegerea lor că împreună putem schimba ceva. Acest an ne-a făcut să devenim o familie şi recomand cu bucurie asemenea experienţe şi altor colegi, după cum îi recomand cu bucurie pe aceşti colegi publicului. Valoarea acestui spectacol se sprijină, în primul rând, pe căutare, pe timpul şi energia acordate lui. Teatrul Bulandra, prin directorul său, Alexandru Darie, înţelege şi recunoaşte importanţa acestui tip de proiect”, explica regizoarea spectacolului-laborator.

Urmăriți mai jos un promo din anul 2020, difuzat la TVR 3:

Sursă imagini: Facebook Teatrul Bulandra; site-ul Teatrului Bulandra

Spectacole

mai multe

La o uzină chimică din țară, un director dă dovadă de o modestie remarcabilă în relațiile cu subalternii fiind în același timp un lider ferm. O imagine a liderilor comuniști din Epoca de Aur a industriei socialiste.

Într-o zi ploioasă, doi domni se adăpostesc de ploaie în Covent Garden. Profesorul Higgins este un specialist în fonetică, iar colonelul Pickering este lingvist. Primul pariază că el, folosindu-și cunoștințele de fonetică, în câteva luni, va...

Un tânăr ilegalist comunist din timpul celui de-al II-lea război mondial trebuie să execute o acțiune de sabotaj. Acesta încearcă să își ducă la îndeplinire misiunea încercând să scape și de vigilența Siguranței Statului.

 

#TNTV