loader

RECOMANDĂRI

Imagine

„Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu, duminică la TVR

Duminică, 7 ianuarie, de la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.00 pe TVR Internațional, Teatrul Național de Televiziune v-a prezentat spectacolul cu piesa „Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu, în adaptarea tv și regia Domniței Munteanu.

„Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu. Regia: Domnița Munteanu

Piesa de teatru „Noaptea marilor speranţe" de Tudor Popescu a avut premiera în mai 1988, la Teatrul dramatic „George Bacovia" din Bacău. În același an, piesa a fost adaptată pentru televiziune de Domniţa Munteanu.

(w500) Noaptea ma

Delia (interpretată de Rodica Popescu Bitănescu) lucrează la centrala telefonică a unei instituţii şi de câţiva ani este de serviciu în noaptea Anului Nou. De când Felix, comandant de navă şi omul pe care îl iubea, murise într-un accident naval, nu voia să sărbătorească Anul Nou. Delia primeşte la centrală apeluri telefonice de la multe persoane. În viața Deliei apare Călin, violoncelist, și el încărcat cu o poveste de dragoste. Reîntâlnirile lor în noaptea de Revelion, dialogurile Deliei cu mama lui Felix și tot ce se trăiește și se spune în noaptea dintre ani fac din piesa lui Tudor Popescu un spectacol plin de sensibilitate și actualitate.

(w500) Noaptea ma

În distribuție: Ion Dichiseanu, Rodica Popescu Bitănescu, Simona Bondoc, Manuela Ciucur, Anca Sigartău, Aurora Leonte, Mihai Bisericanu, Constantin Drăgănescu, Radu Panamarenco, Alexandru Bindea, Ligia Căliman și copilul Adrian Costin.

Echipa artistică: Scenografie decor: Stelian Anton/ Scenografie costume: Elena Timonu/ Imaginea: Laurențiu Popescu

Regia și adaptarea tv: Domnița Munteanu

(w500) Noaptea ma

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Antoniu, unul dintre guvernatorii Romei, este trimis de Cezar la curtea Cleopatrei, regina Egiptului. Aceștia se îndrăgostesc. În urma unui conflictul dintre Antoniu și Octavian, începe un război cu multe pierderi și multe neînțelegeri care duc...

Doi oameni, un profesor și un fost student vorbesc despre posibilitățile pe care le aduce viitorul, undeva în Bucureștiul celui de-al doilea Război Mondial.

Transpunerea în chip umoristic a celor mai grave experiențe umane a doi vagabonzi, unul mai intelectual altul mai fricos, care au un singur scop, acela de a-l întâlni pe Godot, pe care, deși nu știu prea multe amănunte despre acesta, îl așteaptă...

 

#TNTV