loader

RECOMANDĂRI

Imagine

„Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu, duminică la TVR

Duminică, 7 ianuarie, de la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.00 pe TVR Internațional, Teatrul Național de Televiziune v-a prezentat spectacolul cu piesa „Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu, în adaptarea tv și regia Domniței Munteanu.

„Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu. Regia: Domnița Munteanu

Piesa de teatru „Noaptea marilor speranţe" de Tudor Popescu a avut premiera în mai 1988, la Teatrul dramatic „George Bacovia" din Bacău. În același an, piesa a fost adaptată pentru televiziune de Domniţa Munteanu.

(w500) Noaptea ma

Delia (interpretată de Rodica Popescu Bitănescu) lucrează la centrala telefonică a unei instituţii şi de câţiva ani este de serviciu în noaptea Anului Nou. De când Felix, comandant de navă şi omul pe care îl iubea, murise într-un accident naval, nu voia să sărbătorească Anul Nou. Delia primeşte la centrală apeluri telefonice de la multe persoane. În viața Deliei apare Călin, violoncelist, și el încărcat cu o poveste de dragoste. Reîntâlnirile lor în noaptea de Revelion, dialogurile Deliei cu mama lui Felix și tot ce se trăiește și se spune în noaptea dintre ani fac din piesa lui Tudor Popescu un spectacol plin de sensibilitate și actualitate.

(w500) Noaptea ma

În distribuție: Ion Dichiseanu, Rodica Popescu Bitănescu, Simona Bondoc, Manuela Ciucur, Anca Sigartău, Aurora Leonte, Mihai Bisericanu, Constantin Drăgănescu, Radu Panamarenco, Alexandru Bindea, Ligia Căliman și copilul Adrian Costin.

Echipa artistică: Scenografie decor: Stelian Anton/ Scenografie costume: Elena Timonu/ Imaginea: Laurențiu Popescu

Regia și adaptarea tv: Domnița Munteanu

(w500) Noaptea ma

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Mai multe povești cu domnul Goe, tânărul neastâmpărat din schițele lui Ion Luca Caragiale, jucate într-o montare modernă la Ateneul din Iași, unde râsul și buna dispoziție sunt garantate...

Frumoasa Getta, sclava bogatului Scaur, cere miraculoasei fântâni sa îi arate ursitul. Destinul il aduce în preajmă pe Gallus, sclavul poetului Horațiu.

După înfrângerea lui Napoleon, doi oameni de stat Fouche și Tallerand, se întâlnesc la un supeu pentru a decide cum vor împărți puterea după exilul fostului conducător. Dat fiind că niciunul nu este de acord cu celălalt, negocierile care au loc...

 

#TNTV