loader

RECOMANDĂRI

Imagine

La mulți ani, Rodica Popescu-Bitănescu!

Duminică, 7 august, la ora 16.00*, pe TVR 3, Casa de Producție TVR vă propune să urmăriți: „Rendez-vous cu Tudor Mușatescu și... Rodica Popescu-Bitănescu”.

Un one-woman show pe texte de Tudor Musatescu, o colaborare cu Teatrul Național București. Regia, scenografia și ilustrația muzicală: Victor Moldovan. Regia TV: Domnița Munteanu

Redactor: Ioana Prodan / Director de imagine: Beatrice Drugă / Regia de montaj: Emilia Andreescu

Am contactat-o pe doamna Rodica Popescu-Bitănescu să îi spunem, în avans, „La mulți ani!” și am rugat-o să ne spună ceva despre acest spectacol. Am găsit-o la fel de plină de viață și afabilă ca întotdeauna. Cu bucurie ne-a trimis gândurile domniei sale:

„Rendez-vous. Vă invit la teatru tv! Ce spectacol minunat, fascinant, care te ia cu el, te fură, te face fericit, iar la final regreți că s-a terminat..

De aceea vă și invit, ca să vedeți că am dreptate. Cine merită aplauzele? În primul rând autorul, marele dramaturg Tudor Mușatescu.

Numai el știa să scrie asemenea texte. Și în al doilea rând  eu, pentru curajul pe care l-am avut să susțin singură un spectacol, fără niciun partener. Ca să înveți scrisorile lui Mușatescu, să te joci cu personajele lui, prin poveștile lor tragice să faci lumea să râdă, să-ți  schimbi rapid în spatele ecranului, pe umbra chinezească, costumele, pălăriile dansând în ritmul  muzicii, nu e ușor.

Când la filmări, cei din platou spuneau că spectacolul e o bijuterie și că Mușatescu parcă a scris textele astea pentru mine, eram cea mai fericită. Vă aștept la Rendez-vous pe TVR 3 la teatru. Și o să auziți cum îmi bate inima de emoție, că ne-am întâlnit din nou.” - Rodica Popescu-Bitănescu (născută în 5 august 1938)

(w882) 8

Spectacolul va fi difuzat și pe TVR Internațional și pe TVR Moldova, tot duminică, 7 august, la ora 23:00*

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

Spectacole

mai multe

Povestea unui preot basarabean căruia ocupanţii i-au ucis familia și a fost deportat în Siberia. Ucide şi se substituie unui soldat rus în încearcarea de a ajunge în România infiltrat în armata rusă. Este primit ca ajutor în gospodaria unei...

Manole, meșter zidar, împreună cu ucenicii săi construiesc o biserică. Însă zidurile pe care le ridică în timpul zilei, se surpă noaptea. Prețul reușitei este sacrificiul unei ființe dragi. Mira - soția lui Manole - este cea care va fi jertfită...

Fostă prostituată, Filumena are 48 de ani și 3 copii. Trăiește de 25 de ani cu Domenico Soriano care nu îi este tocmai fidel. Când acesta decide să se căsătorească cu tânăra asistentă medicală Diana, Filumena se preface că e pe moarte. În...