loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Incursiune în lumea viciilor, într-o adaptare de Silvia Roman după Teodor Mazilu, duminică la TVR

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă spectacolul cu piesa „Acești nebuni fățarnici”, o coproducție TVR – Teatrul Arte dell’Anima, adaptare de Silvia Roman după Teodor Mazilu. Duminică, 26 noiembrie, de la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.00 pe TVR Internațional.

O coproducție TVR – Teatrul Arte dell’Anima, „Acești nebuni fățarnici” este o incursiune în lumea escrocheriei, a ciubucurilor și a viciilor.

Din distribuție fac parte Irina Cojar – Camelia, Crina Lință – Silvia, András Demeter – Iordache, George Rotaru – Dobrișor, Laur Drăgan – Omul cu capul în nori. Regia și scenografia sunt semnate de Silvia Roman.

Spectacolul prezintă într-o dinamică agilă, îmbibată de absurd, ipocrizia și prostia.

(w882) Acesti neb

 

La prima vedere, protagoniștii nu par a fi „nebuni”. Aceștia își doresc să trăiască bine, au nevoie de dragoste și concep felurite combinații, unele destul de iscusite, pentru a-şi realiza planurile. Ei vor să trăiască „după cum îi taie capul”, satisfăcându-și pofte efemere şi interese meschine, în afara oricăror reguli. Au sau nu un ideal?

Omul se pierde tot mai mult în realități virtuale, astfel că evoluția speciei noastre este pusă sub semnul întrebării. Rămâne de văzut ce mai rămâne din principiile etice și morale de odinioară.

Într-o lume în care totul se întâmplă pe repede înainte, secolul vitezei, cum este numit, vino să privești din afară o lume guvernată de haos și vicii. Fii și tu spectator în „Absolut!”

„O comedie actuală pe tema ipocriziei. O satiră a unei societăți plastifiate clădite pe minciună, parvenism, manipulare, unde consumerismul este ridicat la rang de artă și unde valorile umane sunt răsturnate voit fără pic de empatie. Un univers hilar, schițat îndeaproape de cele opt personaje - martor. Spectatori ai propriilor lor vieți lipsite de faimă și culoare. O lume croită artificial, de tipare standardizate, vulnerabile în fața îndoctrinării mass-mediei. Real versus virtual. Aparență sau esență. Cuibul escrocilor mărunți sau cuibul nebunilor fățarnici, cadrul propice exploatării tuturor sentimentelor „rentabile" precum dragostea, invidia, ura, frica”, spune Silvia Roman, regizoarea piesei.

(w882) Acesti neb

**

Organizatori producție:

Elena Martonos

Marius Flonta

Montaj:

Cornel Tudorache

Colorizare:

Mihnea Biciusca

PPS:

Cornel Ciuleanu

Compoziție muzicală și versuri:

Bogdan Balea

Light design spectacol:

Alexandru Biberi

Producție insert video:

Stefan Balea

Director de imagine:

Aurel Pitigoi

Regie de montaj:

Silvia Coman

Regia tv:

Silviu Jicman

Regia artistică, scenografie și adaptare scenariu:

Silvia Roman

Producător:

Diana Dumitru

Producător coordonator:

Demeter Andras Istvan

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Mai multe texte ale marelui Shakespeare sunt interpretate în manieră coregrafică sub îndrumarea lui Gigi Căciuleanu.

În China seculului XIII, Atunci când Generalul Du Anija ordonă stârpirea clanului rival Zhao, inclusiv moștenitorilor acestuia, medicul Chen Ying reușește să salveze pe un fiu al familiei Zhao, prețul plătit fiind însăși viața unicului său fiu....

Bărbierul din Sevilla spune povestea unui triunghi amoros din Spania secolului al XVII- lea. Celebra operă a lui Beaumarchais prezintă o poveste plină de intrigi și întorsături de situație. Totul începe atunci când stăpânul lui Figaro, contele...