loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Seară de teatru la TVR: „Minetti”, de Thomas Bernhard

„Minetti”, de Thomas Bernhard, spectacol preluat de la Teatrul Mic din Bucureşti, este propunerea Casei de Producție TVR  pentru duminică, 25 februarie. De la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.10 pe TVR Internațional. Piesa este difuzată și la TVR Cultural miercuri, 21 februarie, de la ora 22.00.

„Minetti”, de Thomas Bernhard, spectacol preluat de la Teatrul Mic din Bucureşti

Regia și adaptarea TV: Anca Ovanez Doroșenco

Traducerea: Adriana Popescu și Sanda Munteanu

În ajunul Anului Nou, într-un mic hotel ajunge un actor. Ne va spune povestea lui și ne va vorbi despre visul de a-l juca pe Regele Lear.

Scriitorul austriac Thomas Bernhard a creat spectacolul pentru un actor din generația lui, Bernhard Minetti.

În distribuțieOctavian Cotescu, Tatiana Iekel, Jean Lorin Florescu, Nicolae Ifrim, Ioana Pavelescu, Dinu Manolache, Constantin Dinescu, Dinu Ianculescu, Jana Gorea, Andrei Codarcea, Florin Vasiliu, Stamate Popescu, Doina Şerban, Nicolae Dinică, Vasile Pupeza, Sorin Medeleni, Ileana Dunăreanu, Elena Pop, Monica Ghiuță, Valeria Seciu, Liana Ceterchi.

(w882) Minetti

Redactor: Lucia Hossu Longin

Scenografia: George Doroșenco

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

Spectacole

mai multe

„Timpul trece leafa merge” pare a fi sloganul de pe un șantier de undeva din România de dinainte de 1989. În ciuda eforturilor inginerului Olteanu, angajații tot nu dau randamentul planificat în planul cincinal. Asta până când situația se schimbă...

În pragul nunții fiicei, o familie de bogătași își vede afacerile și averea periclitate. Închisă în baie, tânăra mireasă refuză să coboare în salonul  unde are loc ceremonia nupțială. Singura persoană ce o poate convinge pare a fi viitorul soț.  

Sganarelle se află într-o situație pe cât de dificilă, pe atât de ridicolă: este un bărbat deja în vârstă care o urmărește pe o domnișoară foarte frumoasă dar libertină, acesta dorind să se căsătorească cu ea. Sganarelle e bogat, pe când ea,...

 

#TNTV