loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Dramatizare după proza lui Gala Galaction, în regia lui Cornel Todea, duminică la TVR

„Îl osândesc juraţii?”, scenariu de Octavian Sava şi Cornel Todea după nuvela „Gheorghe Cătălina” de Gala Galaction, este propunerea TVR pentru duminică, 19 noiembrie. De la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.00 pe TVR Internațional vă întâlniți cu o distribuție din care fac parte Gheorghe Visu, Teodora Mareș, Mircea Albulescu, Eusebiu Ștefănescu și Mitică Popescu.

Teatru National de Televiziune

ÎL OSÂNDESC JURAȚII?

Scenariu de Octavian Sava și Cornel Todea după nuvela „Gheorghe Cătălina, de  Gala Galaction

Adaptarea: Octavian Sava și Cornel Todea

TVR prezintă Teleplay-ul „Îl osândesc jurații?” în regia lui Cornel Todea, cu o distribuție  de exceptie, din care fac parte: Gheorghe Visu, Teodora Mareș, Monica Ghiuță, Mircea Albulescu, Răzvan Ionescu, Valentin Uritescu, Eusebiu Ștefănescu și Mitică Popescu.

(w882) Il osandes

În nuvelistica lui Galaction facem cunoștință cu o lume suspendată între mit și existența dramatica, majoritatea nuvelelor și povestirilor sale bazându-se pe un conflict erotic, care fie că este depășit cu mari sacrificii în numele unor principii morale inflexibile, fie că provoacă adevărate drame atunci când eroii se lasă purtați de valul dragostei mistuitoare.

Imagine: Cristian Muller

Décor: Virgil Popa

Costume: Eva Szantay

Ilustrația muzicală: Lidia Danciu

Regia: Cornel Todea

(w882) Il osandes

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Un oraș din România celui de-al II-lea Război Mondial se pregătește de insurecția armată din 23 august 1944. Piesa, desfășurată pe mai multe planuri, descrie pregătirile din această localitate cu câteva zile înainte de revoltă.

În China seculului XIII, Atunci când Generalul Du Anija ordonă stârpirea clanului rival Zhao, inclusiv moștenitorilor acestuia, medicul Chen Ying reușește să salveze pe un fiu al familiei Zhao, prețul plătit fiind însăși viața unicului său fiu....

Personajul principal, Josef Pavlickek, este găsit noaptea în propriul magazin, fără nici un act de identitate, este dus la secția de poliție și supus umilințelor și molestărilor pentru a recunoaște că este un hoț și un infractor. Trăind într-un...