loader

RECOMANDĂRI

Imagine

TVR difuzează spectacolul „Cerere în căsătorie” | VIDEO

Casa de Producţie TVR v-a invitat, duminică, 19 iunie, ora 22.00, să urmăriți, pe TVR 3, un spectacol preluat din stagiunea ”Teatru în TVR 2019”, „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț.

„Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov este o coproducție Cultură-n șură – Teatrul de Artă București.

Cu: Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente

Regia TV: Tudor Chirilă

Autor: Anton Pavlovici Cehov

Traducere: Bogdan Budeș

Distribuție:

FLORENTINA NĂSTASE -  NATALIA STEPANOVA
GEORGE CONSTANTINESCU - IVAN VASILIEVICI LOMOV
VALENTIN TERENTE - STEPAN STEPANOVICI CIUBUKOV

Premii:

Spectacolul a fost premiat în Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2016, Comic 7 B, pentru „Cel mai bun spectacol” și pentru „Cel mai bun actor” (George Constantinescu).

Ivan Vasilieci, forțat de vârsta criticã de 35 de ani, îşi încearcă norocul cu fata Ciubukovilor, frumoasa şi gospodina vecină, Natalia Stepanovna. Îşi ia inima în dinți şi se prezintă la uşa ei pregătit să facă pasul cel mare și să o ceară de soție, dar, orgolioasa și neînduplecata Natalia nu e o țintă ușoară, chiar dacă și ea arde de nerăbdare să se mărite.

„Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Și unde e o problemă, se știe, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar, cum dragostea invinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal.” (Victor Olăhuț)

Echipa TVR:

Director de imagine: Silviu Andrei / Cameramani: Doru Iacovescu, Răzvan Chiriac, Ștefan Stan, Vlad Micu, Mihai Costea/ Sunet: Cătălin Putineanu, Cristian Petreanu /Montaj: Cătălin Mindu / Colorizare: Paul Drăgușin / PPS: George Craioveanu / Scenograf TVR: Raluca Chelaru / Asistent imagine: Alexandru Bengescu / Lumini: Aurel Ghinea, Ionuț Florin Dumitru / Machiaj: Cristina Feraru / Cabiniere: Achimuța Dinu, Mihaela Ursu / Mașiniști: Bunăiaşu Mihai, Dincă Ion, Godină Răzvan, Nicolae Sorin, Rotaru Cristian, Dobrin Dumitru, Gheorghiu Radu / Regia tehnică TAB: Alexandru Gârjoabă / Organizatori producție: Elena Martonos, Marius Flonta / Manager proiect: Ion Roșioru / Producător executiv: Ana Preda / Producător delegat: Gabriela Valentir.

***

Spectacolul va fi difuzat și pe TVR Moldova și pe TVR Internațional tot duminică, 19 iunie, la ora 23.00.*

(w882)

* Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.


Spectacole

mai multe

O piesă despre ipostazele dictaturii, având la bază un eveniment real consemnat de Plutarh în „Vieţi paralele”. Pe un vas de piraţi, un om ce se autointitulează Cezar îşi înscenează moartea în Senat. Cezar se amuză pe seama piraţilor şi îi...

„Cum va place”, în viziunea regizorală a Olimpiei Arghir aduce destinele personajelor shakesperiene de pe scena de lemn într-un decor natural, adaptând pentru televiziune tema iubirii înflăcărate la prima vedere. Cu o distribuție de zile mari și...

Acțiunea este plasată în ziua de 13 iunie 1990. Un film de televiziune despre Fenomenul „Piata Universității” - Mineriada - și tot ce s-a întâmplat în jurul său. Cu imagini-document din acea perioadă, povestea filmului este centrată în jurul lui...