loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Teatrul de sâmbătă seara: „Visul unei nopți de iarnă”, de Tudor Mușatescu

Sâmbătă, 3 aprilie, la ora 20.30*, pe TVR Timișoara vă invităm la spectacolul de teatru TV „Visul unei nopți de iarnă”, de Tudor Mușatescu, regia Dan Necșulea.

Montarea a avut premiera în anul 1937, la Teatrul „Comedia” din Bucureşti, avându-i în rolurile principale pe George Vraca, Nelly Sterian şi W. Ronea.

Ulterior, melodrama a fost ecranizată de două ori: prima dată în 1946, în regia lui Jean Georgescu, iar a doua oară, în 1980 (varianta pentru televiziune), în regia lui Dan Necşulea.

La mulți ani, Rodica Mandache! (n.13 aprilie 1943, Iași, România)

(w882) Visul unei

În distribuţie: Florin Piersic, Rodica Mandache, Matei Alexandru, Adela Mărculescu, Margareta Pogonat, Ştefan Radof, Grigore Gonţa, Bogdan Muşatescu

Adaptarea TV: Ioana Prodan şi Dan Necşulea

***

Este deja un an de când viețile noastre s-au schimbat, de când a trebuit să renunțăm la multe dintre lucrurile care ne făceau plăcere, de când petrecem mai mult timp în case decât în parcuri, săli de spectacol sau pur și simplu cu apropiații noștri. Nu avem formula magică pentru revenirea la o viață normală... Tot ce putem să facem este să ne onorăm promisiunea că „rămânem împreună” și să vă invităm la teatru tv pe canalele Televiziunii Române. Teatrul Național de Televiziune se vede pe TVR 3, TVR Iași, TVR Timișoara, TVR Moldova și TVR Internațional!

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Spectacole

mai multe

Mai multe scrisori anonime provoacă un monolog, ilustrat cu mai multe scene din viață, în care un solilocviu de idei despre propria existență a lui Galeriu Pop, șef de instituție, doresc să explice și să scuze caracterul său meschin.

Mihaela și Sică sunt 2 tineri căsătoriți care stau cu chirie la pretenii lor  George și Anișoara. Doar că, așa cum se întâmplă deseori, aceștia ajung să se certe din te miri ce. Exact când totul stătea să se prăbușească, intră în scenă mama...

Întâlnirea între un poliţist şi un inginer suspect de crimă, amândoi împărtăşind aceeaşi dramă de a fi fost parasiţi de către familie, dar din motive diferite. Poliţistul merge mai departe, îşi urmează destinul, munca, dar inginerul alege să...