loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Invitație la teatru: „Curcanii”, de Grigore Ventura

Pe 25 septembrie, la ora 20.30, pe TVR Timișoara, a fost difuzat spectacolul „Curcanii”, de Grigore Ventura, adaptare de Virgil Brădăţeanu și Anca Ovanez-Doroşenco.

„Curcanii”, de Grigore Ventura
Regia: Anca Ovanez-Doroşenco

În distribuţie: Dina Cocea, Valeria Seciu, Carmen Galin, Jorj Voicu, Traian Stănescu, Dan Nuţu, Vasile Niţulescu, Sebastian Papaiani, Mihai Mereuţă, Jean Lorin Florescu, Dumitru Onofrei, Ileana Popovici şi Adrian Pintea.

Decoruri: Vasile Rotaru, Ion Olaru

Costume: Dumitru Georgescu

Muzica: Ştefan Zorzor

(w882) Curcanii T

Piesa „Curcanii” aduce un omagiu ostaşilor români din Războiul de Independenţă, cei care au cucerit redute, au repurtat victorii și le-au plătit cu viaţa. Eroii sunt ostaşii, până mai ieri ţărani: Ţarălungă, Şerban, căpitanul Coroiu, căpitanul Lupu.

Autorul Grigore Ventura, martor al evenimentelor, surprinde faptele din diferite unghiuri: al soldaţilor, al ofiţerilor şi al femeilor care s-au dedicat îngrijirii răniţilor, al negustorilor sau al reporterilor străini. Grigore Ventura, critic dramatic reputat, muzician și dramaturg, a scris prologul și primele două acte ale dramei naţionale chiar pe front. La o masă de lucru improvizată în cortul căpitanilor de artilerie Gramaticeanu și Tomescu, reporterul de război Ventura a reuşit ca, printre relatările destinate gazetelor, să conceapă o amplă lucrare dramatică.

Ecranizarea este realizată în anul 1977 și reprezintă debutul în Teatrul Naţional de Televiziune al regretatei Anca Ovanez-Doroşenco

Difuzare In Memoriam Sebastian Papaiani (25 august 1936 - 27 septembrie 2016)

(w882) curcanii

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Spectacole

mai multe

Într-o zi ploioasă, doi domni se adăpostesc de ploaie în Covent Garden. Profesorul Higgins este un specialist în fonetică, iar colonelul Pickering este lingvist. Primul pariază că el, folosindu-și cunoștințele de fonetică, în câteva luni, va...

Povestea unei echipe de muncitori ai unei intreprinderi tipice din Epoca de Aur a regimului comunist, povestită într-o livadă de meri aflată pe lângă o oțelărie.

Piero, un prosper impresar, se hotărăște, cu o luciditate rece, să-și pună capăt vieții sale aparent fericite chiar în momentul  apogeului. El se „dezbracă” în fața publicului de rolurile pe care le joacă în propria-i viață, exact așa cum s-ar...

 

#TNTV