loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie", cu Tamara Buciuceanu Botez, în regia lui Alexandru Dabija

Teatrul Naţional de Televiziune a prezentat duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 și pe TVR Internațional, de la ora 23.10.

Spectacolul cu public a fost preluat de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iași, în anul 1982.

În distribuție: Tamara Buciuceanu Botez, Puiu Vasiliu, Dionisie Vitcu, Doina Deleanu, Liliana Margineanu, Sergiu Tudose, Valentin Ionescu, Ioan Chelaru.

Muzica: Alexandru Flechtenmacher

Scenografia: Laurentiu Dumitrașcu

Regia tv: Eugen Todoran

Regia artistică: Alexandru Dabija

(w882) Chirita in

A doua din cele patru comedii din seria Chirițelor lui Vasile Alecsandri, „Chirița în provincie" continuă seria de scene de un umor caustic, reliefând în același timp și diverse caractere umane specifice vremii: arivistul, vanitosul, coruptul.

„Tamara Buciuceanu face o extraordinară risipă de energie, cântă excelent, are o dicţie impecabilă, are „şarm" şi haz, şi cucereşte publicul de la prima apariţie… Cuvinte de laudă merită şi cei mai mulți dintre actorii ce o secondează pe Tamara Buciuceanu. O spectaculoasă confirmare a unor disponibilităţi comice, insuficient exploatate de regizori, face Sergiu Tudose în „musiu Şarl''. Ion al lui Ioan Chelaru este de o perfect credibilă tâmpenie obstinată, pe când Safta jucată de Liana Mărgineanu e de o la fel de credibilă tâmpenie paşnică şi alintată. (Alexandru Călinescu, Teatru nr. 10, 1981)

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

***

Mai multe informații despre spectacol și fotografii puteți găsi aici.

Spectacole

mai multe

Take Ianke și Cadâr sunt precupeți bătrâni aflați într-o localitate din țară și care au trei prăvălii, toate trei la fel, cu marfă la fel, doar culoarea acoperișului diferă. Atunci când fiica lui Ianke se întoarce de la studii alături de Ionel,...

În localitatea Viorma are loc investigarea unei crime, comise cu atrocitate, în care cadavrul a fost tăiat în mai multe părți. Agentul de la poliție, în timp ce investighează moartea Mariei Tereza află și despre o interesantă poveste de dragoste.

Oameni obişnuiţi ca cei din „Unchiul Vanea” devin cu uşurinţă eroii unei drame. Vieţi ratate, tinereţi distruse, vise spulberate, iubiri niciodată împlinite… şi drumul greu spre resemnare. Toate personajele se consumă inutil într-un fel de destin...

 

#TNTV