loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie", cu Tamara Buciuceanu Botez, în regia lui Alexandru Dabija

Teatrul Naţional de Televiziune a prezentat duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 și pe TVR Internațional, de la ora 23.10.

Spectacolul cu public a fost preluat de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iași, în anul 1982.

În distribuție: Tamara Buciuceanu Botez, Puiu Vasiliu, Dionisie Vitcu, Doina Deleanu, Liliana Margineanu, Sergiu Tudose, Valentin Ionescu, Ioan Chelaru.

Muzica: Alexandru Flechtenmacher

Scenografia: Laurentiu Dumitrașcu

Regia tv: Eugen Todoran

Regia artistică: Alexandru Dabija

(w882) Chirita in

A doua din cele patru comedii din seria Chirițelor lui Vasile Alecsandri, „Chirița în provincie" continuă seria de scene de un umor caustic, reliefând în același timp și diverse caractere umane specifice vremii: arivistul, vanitosul, coruptul.

„Tamara Buciuceanu face o extraordinară risipă de energie, cântă excelent, are o dicţie impecabilă, are „şarm" şi haz, şi cucereşte publicul de la prima apariţie… Cuvinte de laudă merită şi cei mai mulți dintre actorii ce o secondează pe Tamara Buciuceanu. O spectaculoasă confirmare a unor disponibilităţi comice, insuficient exploatate de regizori, face Sergiu Tudose în „musiu Şarl''. Ion al lui Ioan Chelaru este de o perfect credibilă tâmpenie obstinată, pe când Safta jucată de Liana Mărgineanu e de o la fel de credibilă tâmpenie paşnică şi alintată. (Alexandru Călinescu, Teatru nr. 10, 1981)

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

***

Mai multe informații despre spectacol și fotografii puteți găsi aici.

Spectacole

mai multe

Bradley este un scriitor care la un moment dat alege să își părăsească slujba de la stat și să se retragă undeva la o casă tihnită de provincie din Anglia și să trăiască o viață liniștită, unde să aibe timp mai mult pentru a deveni „un scriitor...

Molière se inspiră din comedia antică a lui Plaut, „Aulularia” sau „Ulcica cu bani” păstrând doar ideea centrală: obsesia banilor. „Avarul" a impus o tipologie: HARPAGONUL, după numele personajului principal - un batrân stăpânit de o infinită...

Povestea unui funcționar al statului, la prefectură, care primește pe neașteptate o moștenire colosală care îi va schimba viața.

 

#TNTV