loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacolele de teatru pentru copii „De-aș fi Scufița Roșie” și „Dănilă Prepeleac”, în 16 septembrie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 11.00, micii telespectatori au fost invitați să urmărească două spectacole ce le sunt dedicate: „De-aş fi Scufiţa Roşie” și „Dănilă Prepeleac”.

Sâmbătă, 16 septembrie, ora 11:00

De-aş fi Scufiţa Roşie

„De-aș fi Scufița Roșie” de Ioan Gârmacea, după Charles Perrault, este un spectacol cu public preluat de la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti. Cristian Irimia, Lucian Ifrim, Anca Zamfirescu, Alexandrina Halic, Carmen Palcu, Mirela Busuioc, Mihaela Măcelaru, Marius Nănău fac parte din distribuţie, iar regia este semnată de Sorana Coroamă-Stanca.

(w882)

În varianta modernă a cunoscutului basm scris de Charles Perrault şi Fraţii Grimm, o tânără pasionată de Internet  îşi doreşte şi chiar reuşeşte să devină Scufiţa Roşie.

(w882)

Spectacolul, o călătorie în timp şi imaginaţie, ne poartă în atmosfera unui orăşel de provincie a cărui viaţă tihnită este tulburată de apariţia unui străin ce seamănă uneori cu un lup.

Producător Ruxandra Tuchel

Scenografia Anca Paslaru

Muzica George Marcu

Coregrafia Pastorel Ionescu

Regia Sorana Coroama Stanca

***

Sâmbătă, 16 septembrie, ora 12:25

Dănilă Prepeleac

„Dănilă Prepeleac” este o poveste scrisă de Ion Creangă, publicată în 1876 în revista ”Convorbiri literare”. Spectacolul cu același nume este adaptat pentru TV și regizat de Ada-Maria Ichim, fiind o coproducție TVR - Adenium Film.

(w882)

Cu gândul să se facă gospodar, ca fratele lui, Dănilă ”îşi ia boii de-o funie şi porneşte cu ei spre târg. Dar, cum am spus, omul nostru era un om de aceia căruia-i mânca câinii din traistă, şi toate trebile, câte le făcea, le făcea pe dos. Târgul era cam departe, şi iarmarocul pe sfârşite. Dar cine poate sta împotriva lui Dănilă Prepeleac? (că aşa îi era porecla, pentru că atâta odor avea şi el pe lângă casă făcut de mâna lui).”

(w882)

După mai multe schimburi păguboase, se întoarce acasă cu... o pungă goală. Frate-său, om gospodar și cu stare, îi dă boii lui ca să aducă lemne de la pădure pentru familia sa numeroasă, dar Dănilă îi prăpădește și pe aceștia. Lui Prepeleac nu îi mai rămâne decât să se călugărească, dar iată că dracii de sub pământ hotărăsc să îl împiedice. Cine va câștiga, oare, întrecerea cu Michiduță?

Cu: Andrei Ciopec

Ilustrații: Vali Petridean / Animația: Tudor Om / Muzica: Liviu Elekes / Scenografia: Bogdan Brolla

Director de imagine: Vlad Tănase

Producători: Diana Dumitru (TVR) și Cristina Badea (Adenium Film)

Producător coordonator: Demeter András István

 

Foto: Casa de Producție TVR, Teatrul Ion Creanga, Revista de recenzii


*Programele TVR pot suferi modificări de ultimă oră

 

Spectacole

mai multe

O tragicomedie a deghizărilor, o poveste de iubire, despre bucuria de a trăi într-o lume lipsită de repere.

Piatra din casă este o comedie care satirizează obiceiul micii boierimi din Moldova mijlocului de secol XIX de a transforma măritișul într-o afacere, fiind privită mai mult ca o înțelegere între părinți cu privire la viitorul statut social, la...

Gelozia intră în casa omului sufocând încrederea și rațiunea. „Adevărul” e descoperit, dar e el, oare, adevărat? Este reală legătura amoroasă dintre cavalerul Fiorica și tânăra nevastă a copistului Ciampa? Donna Fiorica se sustrage normelor...

 

#TNTV