loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacolul "Brâncovenii", de Florii, la TVR

Aflăm povestea domnitorului Constantin Brâncoveanu din perspectiva soţiei sale, Maria Brâncoveanu, duminică, 25 aprilie, ora 20.00, la TVR 3 și de la ora 23.00, la TVRi și TVR MOLDOVA. TVR Iași va difuza spectacolul marți, 27 aprilie, ora 19.00.

„Spectacolul ne spune povestea unui domnitor, dar prin încercări şi greutăţi, viaţa lui Constantin Brâncoveanu seamăna cu viaţa noastră şi el a înfruntat greutăţi în familie, trădarea celor apropiaţi, invidiile, duşmăniile, ura. Pentru că înainte de a fi sfânt, domnitor, înainte de a fi ctitor, înainte de a fi iniţiatorul unui stil arhitectural, Constantin Brâncoveanu a fost un om, un soţ, un tată. El şi-a trăit viaţa trecând de la un palier al vieţii la altul, o viaţă complexă, un arabesc asemănător cu dantelele din piatră ce-i definesc stilul, un joc al efemerităţii cu eternitatea. Spectacolul Brâncovenii lansează spectatorilor invitaţia de a descoperi omul din spatele domnitorului, şi domnitorul care ne-a dat sfântul. Totul cât se poate de bine documentat din punct de vedere istoric, dar cu un parcurs scenic viu şi provocator”. (Ivona Boitan, regizor)

Vizionarea de Florii, în premieră, a spectacolului Brâncovenii are ca idee principală Martiriul şi începerea Săptămânii Patimilor. Familia Brâncoveanu a dat cel mai concludent şi profund exemplu de sacrificiu din iubire de Dumnezeu şi credinţă.

Este un model fără precedent în istoria României, iar TVR, prin Casa de Producţie, contribuie astfel la aducerea în conştiinţa publicului larg a unui moment esenţial prin care ne raportăm la creştinism şi ortodoxie.

(w882) branc 1

Începând din 2020, 16 august a fost declarată, prin lege, „Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor”.

Televiziunea Română, prin Casa de Producție TVR, a adus în cea de-a patra ediție a programului Teatru în TVR, exact în 16 august, spectacolul memorial „Brâncovenii”.

Textul este scris de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot la Parohia Sfântul Pantelimon.

Regia: Ivona Boitan

Scenografie şi costume: Ileana Zirra

***

Distribuţia:

Cu participarea extraordinară a actorului Constantin Codrescu

Maria Brâncoveanu - Ana Calciu

Constantin Brâncoveanu - Tomi Cristin

Păuna Cantacuzino - Magda Catone

Antim Ivireanu - Mihai Coada

Constantin Cantacuzino - Mircea Constantinescu

Vizirul - Tiberiu Păun

Stefan Brâncoveanu - Bogdan Iacob

Stanca Brâncoveanu - Dana Rusu

Alte personaje - Alex Mirea

Copiii: Teleanu Cristina, Teleanu Theodor-Ioan, Teleanu Ana-Maria, Teleanu Eva-Antonia, Irimia Andreea-Florentina, Irimia Cătalin-Stefan,Vlad Alina, Avram Iulia-Bianca, Andrei Rares, Andrei Carla -Maria

Scenografie și costume: Ileana Zirra

(w882) branc 2

Echipa Companiei Teatrale Zona

Claudia Vasile, Angela Dumitru

Colorizare: Paul Drăgușin / PPS: Victor Epure / Montaj: Elena Nițu

Director de imagine: Szilagyi Rudolf

***

Echipa TVR:

Economist: Simona Păunescu

Referent de specialitate marketing: Andreia Mihuți

Organizatori de producție: Elena Martonos, Marc Brănescu, Marius Flonta

Jurnalişti: Daniela Ciolan, Catalin Mireuta

Regizor TV: Iulian Foişor

Producător: TV Diana Dumitru

Producători delegați: Diana Dumitru, Ion Roșioru

Redactor: George Mladen

Manager proiect Teatru în TVR 2020: Demeter András István

***

Stagiunea 2020 „Teatru în TVR” a fost derulată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Primăria Sectorului 1.

(w882) branc 3

Program de difuzare:

TVR 3 - duminică, 25 aprilie, ora 20.00*

TVR Internațional și TVR Moldova - duminică, 25 aprilie, ora 23.00*

TVR Iași: marți, 27 aprilie, ora 19.00*

(w882) casa de pr

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Spectacole

mai multe

Otrăvirea şi uneltirile pentru uzurparea tronului sunt în centrul textului dramatic scris în versuri, în plan secund consumându-se o dragoste naivă între fiul voievodului și Anna, fata unui boier fidel domnitorului. În piesa lui Eminescu, Dragul,...

Fostă prostituată, Filumena are 48 de ani și 3 copii. Trăiește de 25 de ani cu Domenico Soriano care nu îi este tocmai fidel. Când acesta decide să se căsătorească cu tânăra asistentă medicală Diana, Filumena se preface că e pe moarte. În...

Piesa ne propune povestea unui nou locatar într-un bloc, care cară după el mai multe obiecte-amintiri la care nu poate renunța și care sfârșesc prin a-l sufoca. Despre atașamentul unora pentru obiecte în detrimentul oamenilor, a sufletelor.