loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacole pentru copii, la TVRi

Joi, 23 decembrie, la TVR Internaţional, sunt programate 2 spectacole de teatru pentru cei mai mici telespectatori: „Pinocchio” și „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”.

Iată programul de teatru pentru joi, 23 decembrie:

  • Ora 10.00: „Pinocchio”
  • Ora 11.00: „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”

„Pinocchio”, de Carlo Collodi, spectacol preluat de la Teatrul Ion Creangă. Regia și adaptarea: Cornel Todea

În distribuție: Ani Crețu, Cristian Irimia, Anca Zamfirescu, Cristian Boeriu, Boris Petroff, Alexandrina Halic, Marius Nănău, Ion Gh. Arcudeanu, Marina Procopie, Daniel Tudorică, Sibylla Oarcea, Cornelia Pavlovici, Mirela Busuioc, Ioana Ginghină, Florina Luican, Mihaela Bețiu, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Claudia Revnic, Vera Linguraru, Julieana Drăghici, Iulia Costiniu, Ioan Georgescu.

(w882)

În 1982, regizorul Cornel Todea a creat un spectacol nou, conceput în maniera Commediei dell’Arte, care a avut timp de 18 ani, peste 500 de reprezentații, cu actrița Alexandrina Halic în rolul principal. Actuala punere în scenă le oferă celor mici o viziune nouă de o deosebită plasticitate vizuală și bogăție a ritmurilor sonore, înfățișându-le peripețiile personajului iubit și evoluția lui spre o ființă vie, păstrând atmosfera plină de farmec și magie a lumii strălucitoare și pline de ispite din jurul său. Este înfățișată astfel transformarea lui Pinocchio într-un băiețel adevărat în interpretarea tinerei Ani Crețu, o actriță care descoperă mereu resurse expresive originale în redarea poveștii micuței păpuși de lemn.

„Lumea celor mari şi mici, lumea personajelor vii şi a păpuşii de lemn însufleţite prin har şi iubire, lumea teatrului, a circului, a cabaretului şi revistei sau a crâşmelor pierzaniei defilează prin faţa ochilor noştri, împreună cu păţaniile lui Pinocchio şi cu acel sentiment al ludicului, ce traversează întreaga reprezentaţie, stârneşte bucuria jocului pe scenă şi buna dispoziţie în sală.” (Ion Parhon, România Liberă, 2003)

Echipa TVR: Producător: Ruxandra Țuchel/ Scenografia: Viaceslav Vutcari

 

„Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, spectacol preluat de la Teatrul Ion Creangă. Regia și adaptarea: Cornel Todea

În distribuție: Raluca Gheorgiu, Marina Procopie, Liliana Donici, Camelia Andriță, Anca Zamfirescu, Eduard Jighirgiu, Oliviu Cristian Bughiu, Gabriel Coveşeanu, Alexandrina Halic, Cristian Creţu, Marius Nănău, Voicu Hetel, Daniel Tudorică, Cristian Boieriu

Foarte elaborat, cu o scenografie care nu face rabat la calitatea materialelor, la detaliile elementelor de recuzită, la obiecte - unele cam în sine, cum ar fi masa piticilor sau tronul Reginei - spectacolul are un soi de bogăţie care face bine scenei şi privitorului. Atmosfera de pe scenă alunecă uşor în sală, la un moment dat graniţele dispar, cu toţii facem parte din poveste, din felul în care a citit-o Cornel Todea astăzi, din măsura umorului său, din luxul bine temperat căruia îi şade bine în faţa ochilor noştri, din dozarea înţelepciunilor şi a devoalării lor." (Marina Constantinescu - Adevărul, 17 octombrie 2007)

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR

(w160)

 

 

 

 

 

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

Spectacole

mai multe

O întâmplare din trecut, care a dus la pierderea vieții unui membru al familiei Dima, este adusă în atenție odată ce descendentul acestuia se îndrăgostește de o fată pe care dorește să o ia de soție. Numai că fata este fiica profesorului...

Ștefania este oglinda de care avem nevoie pentru a privi cu luciditate în adâncurile propriei ființe ca să avem curajul să fim noi înșine. O metaforă, o himeră, un om care poate fi el însuși asumat și fără măști, o lecție pentru cei care nu au...

Un oraș din România celui de-al II-lea Război Mondial se pregătește de insurecția armată din 23 august 1944. Piesa, desfășurată pe mai multe planuri, descrie pregătirile din această localitate cu câteva zile înainte de revoltă.

 

#TNTV