loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacolul cu piesa "Quartet", la TVR3 și TVRi

Duminică, 22 ianuarie, de la ora 20.00 (la TVR3) și de la ora 23.00 (la TVR Internațional), v-am propus spectacolul cu piesa "Quartet", de Spiró György.

QUARTET, de  Spiró György

Casa de Producție TVR, 2014

Traducerea: Ana Scarlat

O poveste tulburătoare care se petrece în Ungaria postcomunistă, despre comunism, delaţiune şi puterea de a nu-ţi dezamăgi semenii.

Am schimbat evenimentul istoric generator al poveştii (este vorba de revoluţia din 1956), cu acţiunile, mai puţin radicale, pe care le-au iniţiat dizidenţii români (răspândirea manifestelor anticomuniste în anii `80). Am modificat numele unor străzi şi cartiere specific budapestane, cu unele posibile în orice capitală est-europeană. Am înlocuit referinţe specifice anului 1990, cu cele ale timpului nostru. (Gelu Colceag)

***

(w882) Quartet

Adaptarea și regia: Gelu Colceag

În distribuţie: Virgil Ogăşanu, Coca Bloos, Doru Ana, Crina Mureşan.

Scenografia: Dana Moraru

Director de imagine: Cristian Stoian

Producător Alexandru Munteanu

Ilustraţie muzicală: Crina Bolboceanu

Editor de imagine: Oana Gheorghe

Regia de montaj: Silvia Coman

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Viaţa domnului Barnier, un bogat om de afaceri, este dată peste cap de către unul dintre angajaţii săi, un contabil care îi cere pur şi simplu mâna fiicei sale (al cărei amant pretinde că este), dar şi dublarea veniturilor. Un spectacol de un...

Romanul „Pădurea spânzuraţilor” al lui Liviu Rebreanu într-o formulă cinematografică inedită este propunerea Casei de Producţie a TVR pentru spectatori şi telespectatori, la 100 de ani de la prima conflagraţie mondială. Celebrul roman al...

Un infractor de ocazie vrea să fure un tablou valoros și, după o convorbire cu o batrâna proprietară, începe să aibă dubii cu privire la inițiativa sa, apoi devine confesiv și, în cele din urmă, chiar o victimă sentimentală.