loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Spectacolul „Doctor fără voie”, din arhiva de aur TVR, în 12 martie

În 8 martie, TVR Cultural a transmis spectacolul „Femeia, eterna poveste”, iar, în 12 martie, ați urmărit, din arhiva de aur a Televiziunii Române, piesa „Doctor fără voie”, după Molière, pusă în scenă în 1975, cu Amza Pellea, Ion Lucian, Ileana Stana Ionescu și Tamara Buciuceanu-Botez.

Miercuri, 8 martie, ora 22.00, telespectatorii TVR Cultural au fost invitați la spectacolul „Femeia, eterna poveste”, în regia lui Attila Vizauer, după un scenariu de Ema Stere.

(w882) Femeia, et

„Femeia, eterna poveste” propune „o seară de desfătări muzicale interbelice, peste care se țese treptat suspansul dezlegării unei intrigi polițiste. Finalul cu iz de farsă lasă intenționat publicului o umbră de îndoială, învăluită în abur de legendă.

Melodii celebre, interpretate live, o coregrafie remarcabilă și pasiunea actorilor sunt amplasate într-un spațiu scenic rafinat ce descrie sugestiv aerul unui București cosmopolit demult apus, care trezește până în zilele noastre admirație, atracție și încântare.

O bucătăreasă și un chelner bârfesc, căutând răspunsuri la enigma asasinatului Titei Cristescu, Miss România anului 1926. O poveste adevărată, o cutie cu bomboane cu aromă de migdale, un chelner mare amator de epigrame, un bucătar de la Paris și multă lume bună”, promite Teatrul „Stela Popescu”, care a produs spectacolul în 2019.

Spectacolul „Femeia, eterna poveste” a fost înregistrat în cadrul proiectului „Teatru în TVR” în 2020.

(w882) Femeia, et

Distribuție - actori: Maria - Ana Maria Ivan, Pavel - Cristian Neacșu, Monsieur Jacques - Sorin Aurel Sandu, Domnișoara Dorothea - Crina Matei, Maestrul Dorel - Daniel Filipescu, Gicuțu - Viorel Păunescu.

Muzicieni: Raul Kusak / Alexandru Burcă - pian; Gabriel Stănescu - vioară; Ionuț Preda - acordeon.

Corpul de balet: Silvia Maurițiu,Cosmin Vasile,Cristina Marin Neagu,Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Ioana Petric.

Echipa: scenariul de Ema Stere, regia - Attila Vizauer, scenografia - Anca Albani, orchestrații și adaptare muzicală - Raul Kusak, coregrafie - Ioana Macarie.

Echipa TVR: organizatori producție - Marc Branescu, Marius Flonta, sunet - Pavel Mădălin, asistenți imagine - Stroe Sorinel, Tănase Dragoș, cameramani - Nechita Marius, Miricioiu Florin, Popescu Viorel, Păduraru George, Radu Adrian; director de imagine - Mihai Costea, regie TV și montaj - Gheorghe Ignat, producător - Diana Dumitru, producător coordonator - Demeter Andras Istvan.

(w882) Femeia, et

Duminică, 12 martie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat spectacolul „Doctor fără voie”, după piesa lui Molière, înregistrat în anul 1975, în sala „Doina” a Ansamblului Armatei. Spectacolul a fost regizat de Cornel Popa, iar adaptarea pentru TV este semnată de Valentin Plătăreanu și Cornel Popa.

(w882) Doctor fă

Doctor fără voie. Captură video Facebook Teatrul românesc

Piesa „Le médecin malgré lui” („Doctor fără voie”) este o satiră la adresa medicilor-savanți care se îmbogățesc de pe urma pacienților neștiutori. În piesa lui Molière, personajul principal, pe nume Sganarelle, este luat drept un doctor cunoscut, după o farsă jucată de soția lui. Ajuns în casa lui Geronte, pentru a-i vindeca fiica brusc amuțită, Sganarelle se trezește prins în povestea de dragoste a acesteia, pe nume Lucinde, cu Léandre.

(w882) Doctor fă

Doctor fără voie. Captură video Facebook Teatrul românesc

Traducerea piesei: Sică Alexandrescu si Mircea Ștefănescu

În distribuție: Amza Pellea, Ion Lucian, Ileana Stana Ionescu, Tamara Buciuceanu- Botez, Valentin Platareanu, Ștefan Tapalagă, Marian Hudac, Matei Alexandru, Mihai Fotino, Anca Pandrea, Mihai Mălaimare.

Echipa: redactor - Ioana Prodan, coregrafia - Thury Ștefan, regia montaj - Marga Niță, ilustrație muzicală- Lucian Ionescu, scenografia - Elena Fortu, regia artistică - Cornel Popa.

(w882) Doctor fă

Doctor fără voie. Captură video Facebook Teatrul românesc

 

Spectacole

mai multe

Piesa lui Ionesco este o metaforă alegorică a trecerii omului către moarte, în care sunt expuse frica, revolta, spaima, groaza pe alocuri, trăiri ale omului simplu în fața morții, o oglindă a preocupărilor autorului despre acest subiect.

După înfrângerea lui Napoleon, doi oameni de stat Fouche și Tallerand, se întâlnesc la un supeu pentru a decide cum vor împărți puterea după exilul fostului conducător. Dat fiind că niciunul nu este de acord cu celălalt, negocierile care au loc...

Piesa prezintă drama unui om, Ovidiu Petrescu, care are o serie de aventuri în vest, la Paris, ce se vor dovedi a fi dezamăgitoare și la capătul cărora va face cunoștință cu propriile ostilități în materie de adaptare la mediul occidental,...

 

#TNTV