loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Horaţiu Mălăele și Mihai Constantin în „Alegerea lui Alexandru Suțțo", adaptare de Dominic Dembinski

„Alegerea lui Alexandru Suțțo", de Dumitru Crudu, adaptare de Dominic Dembinski, a fost invitația noastră pentru duminică, 14 ianuarie, pe TVR3 de la ora 20.00 și pe TVR Internațional de la ora 23.05. „Alegerea lui Alexandru Suțțo" a fost recompensată cu premiul UNITER pentru cea mai bună piesă de teatru a anului 2003.

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă

Alegerea lui Alexandru Suțțo

de Dumitru Crudu

Adaptare de Dominic Dembinski

Distribuţia: Horaţiu Mălăele, Mihai Constantin, Virginia Mirea, Răzvan Vasilescu, Şerban Ionescu, Coca Bloss, Alex. Jitea, Florin Dobrovici, Adrian Fulea.

Producţia : Cezarina Hărăbor

Sunet : Nicolae Băltăreţu

Decoruri : Virgil Popa

Costume : Lia Manţoc

Ilustraţia muzicală : George Marcu

Dominic Dembinski

Redactor : Zoe Bălan

Un film de Dominic Dembinski

(w882) ALEGEREA L

Textul scris de Crudu are la bază o întâmplare reală, cu dimensiune istorică. În 1821, Suțțo murise, iar cei din preajma lui, pentru a rămâne la putere, au tăinuit acest lucru. În viziunea regizorului Dominic Dembinski, piesa creează, într-o manieră postmodernă, o poveste cinematografică care este în egală măsură parodie, grotesc, fabulă şi comedie.

Dumitru Crudu este prozator, dramaturg, poet născut în Republica Moldova. Pentru „Alegerea lui Alexandru Suțțo," a fost distins cu premiul UNITER (Uniunea Teatrală din România) și al Principesei Margareta, pentru cea mai bună piesă de teatru a anului 2003 din România.

Mai multe informații despre această producție și fotografii din film puteți găsi aici.

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Un mic oraș de provincie este dat peste cap de o serie de scrisori anonime. Sub lupa lui Cocteau este o familie conformistă care reflectă tulburările înregii societăți. Un policier romantic în jurul unei mașini de scris.

„ Jucătorii de cărți" surprinde o lume decadentă, în care oamenii se omoară unii pe alții pentru bani, pentru putere și datorită viciilor ascunse care le macină întreaga viaţă. Scrisă în urmă cu două secole, piesa rămâne extrem de actuală pentru...

Pe fondul Războiului de Independență, un gazetar trebuie să își mărite fiica, iar una din opțiunile sale este un militar care va lupta pentru cauza română.

 

#TNTV