loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Horaţiu Mălăele și Mihai Constantin în „Alegerea lui Alexandru Suțțo", adaptare de Dominic Dembinski

„Alegerea lui Alexandru Suțțo", de Dumitru Crudu, adaptare de Dominic Dembinski, a fost invitația noastră pentru duminică, 14 ianuarie, pe TVR3 de la ora 20.00 și pe TVR Internațional de la ora 23.05. „Alegerea lui Alexandru Suțțo" a fost recompensată cu premiul UNITER pentru cea mai bună piesă de teatru a anului 2003.

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă

Alegerea lui Alexandru Suțțo

de Dumitru Crudu

Adaptare de Dominic Dembinski

Distribuţia: Horaţiu Mălăele, Mihai Constantin, Virginia Mirea, Răzvan Vasilescu, Şerban Ionescu, Coca Bloss, Alex. Jitea, Florin Dobrovici, Adrian Fulea.

Producţia : Cezarina Hărăbor

Sunet : Nicolae Băltăreţu

Decoruri : Virgil Popa

Costume : Lia Manţoc

Ilustraţia muzicală : George Marcu

Dominic Dembinski

Redactor : Zoe Bălan

Un film de Dominic Dembinski

(w882) ALEGEREA L

Textul scris de Crudu are la bază o întâmplare reală, cu dimensiune istorică. În 1821, Suțțo murise, iar cei din preajma lui, pentru a rămâne la putere, au tăinuit acest lucru. În viziunea regizorului Dominic Dembinski, piesa creează, într-o manieră postmodernă, o poveste cinematografică care este în egală măsură parodie, grotesc, fabulă şi comedie.

Dumitru Crudu este prozator, dramaturg, poet născut în Republica Moldova. Pentru „Alegerea lui Alexandru Suțțo," a fost distins cu premiul UNITER (Uniunea Teatrală din România) și al Principesei Margareta, pentru cea mai bună piesă de teatru a anului 2003 din România.

Mai multe informații despre această producție și fotografii din film puteți găsi aici.

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Spectacole

mai multe

Radiografia unei familii burgheze, pe parcursul a patru decenii,  in perioada celor două războaie mondiale.

Jocul Ielelor rămâne una dintre cele mai incitante piese din literatura noastră dramatică. Esența dramei relevă o tensiune reală între o conștiință singularizată, Gelu Ruscanu și societatatea coruptă și coruptibilă. Protagonistul piesei,...

O poveste despre eternul conflict între generații, reprezentate de copiii moderni și părinții tradiționali, arhaici. Un tânăr crescut sub fusta mamei, sufocat de dragostea acesteia, găsește refugiul de a ieși din harababura din casă făcându-și o...

 

#TNTV