loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Comedia „Când vine barza”, cu Ileana Stana-Ionescu, Cornel Vulpe și George Mihăiță, în 7 iunie, la TVR Cultural

TVR Cultural a difuzat miercuri, 7 iunie, piesa „Când vine barza”, de André Roussin, pusă în scenă de Constantin Dicu în 1991. Spectacolul a fost transmis începând cu ora 22.00.

Din distribuție fac parte: Ileana Stana-Ionescu, Cornel Vulpe, Manuela Ciucur-Spiridon, George Mihăiță, Leni Pintea Homeag, Ligia Găman, Violeta Berbiuc, Valeriu Arnăutu.

Autor dramatic, actor și regizor francez, născut la Marsilia în anul 1911, André Roussin se impune  în teatru încă din deceniul al cincilea al secolului XX.

Scrisă în anul 1951, piesa „Când vine barza” prezintă o suită de situații pline de haz: soția senatorului Charles Jacquet, Olympe, află că este însărcinată și i se confesează fiicei sale. Totuși, vestea îi încurcă planului soțului, un fervent opozant al proiectului de legalizare a avortului.

Senatorul află că și secretara lui a rămas însărcinată. Nu trece mult până este anunțat că și fiica lui și servitoarea sunt însărcinate, bărbatul ajungând să se gândească la avorturi, deși era împotriva legii.

Echipa: traducere - Andrei Bantas, asistență tehnică - Petre Pasca, asistent regie - Mihnea Dăneț, operator sef - Bogdan Cojar, regia de montaj - Emilia Andreescu, redactor - Ioana Prodan. Adaptareapentru televiziune și regia artistică: Constantin Dicu.

(w882) Când vine

Spectacole

mai multe

Piero, un prosper impresar, se hotărăște, cu o luciditate rece, să-și pună capăt vieții sale aparent fericite chiar în momentul  apogeului. El se „dezbracă” în fața publicului de rolurile pe care le joacă în propria-i viață, exact așa cum s-ar...

Ștefania este oglinda de care avem nevoie pentru a privi cu luciditate în adâncurile propriei ființe ca să avem curajul să fim noi înșine. O metaforă, o himeră, un om care poate fi el însuși asumat și fără măști, o lecție pentru cei care nu au...

Piesa are ne introduce în lumea aristocraţiei franceze, în timpul ultimilor regi ai Franţei, Louis al XVI-lea şi Maria Antoinette, înainte de Revoluţia Franceză. Pierre de Beaumarchais, a fost contemporan cu ei şi a fost victima cenzurii...

 

#TNTV