loader

RECOMANDĂRI

Imagine

„5 minute” şi „Afacerea Tănase”, la TVR Cluj

În luna decembrie, TVR Cluj vine în sprijinul promovării filmelor românești finanțate și co-finanțate de-a lungul timpului de către Televiziunea Română. Astfel: vă propunem două seri pe săptămână dedicate atât filmelor de ficțiune cât și celor documentare.

  • Sâmbătă, 4 decembrie, la ora 22:00*, pe TVR Cluj - „5 minute ”. Regia și scenariul: Dan Chișu

În distribuție: Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu, Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Gabriel Huian, Cătălin Neamțu, Aida Economu, Radu Iacoban, George Remeș, Anghel Damian, Gabriel Radu, Oxana Moravec, Lucian Ifrim, Miruna Bilei, George Piștereanu

Într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câţiva spectatori se ridică şi intră într-o altercaţie violentă cu membrii comunităţii LGBT prezenţi în sală. Presa acuză jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit şi ajunge la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi, Nicu Holban, în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie realizată de Liliana Calomfir, o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei îndrăzneţe.

  • Duminică, 5 decembrie, la ora 22:00*, pe TVR Cluj - „ Afacerea Tănase”. Regia: Ionuț Teianu

În anul 1982, François Mitterrand, proaspăt ales preşedintele Franţei, este pus faţă în faţă cu Nicolae Ceauşescu, dictatorul român, prin intermediul unei poveşti de spionaj demnă de un roman poliţist. Un conflict în plin Război Rece, o luptă dusă în culise de către serviciile secrete ale celor două state, DST, respectiv redutabila Securitate.

(w882) afacerea l

În luna ianuarie 1982, Ceauşescu îi cere unuia dintre agenţii săi să asasineze la Paris doi disidenţi, pe scriitorii Virgil Tănase şi Paul Goma, ambii cetăţeni francezi. Însă acest agent al Securităţii, Matei Haiducu, cunoscut drept Matthieu Forestier, s-a dus la DST.

(w882) 2

Serviciile franceze au elaborat atunci una dintre cele mai incredibile operaţiuni din Războiul Rece. Acestea l-au răpit pe Virgil Tănase pentru a se crede că agentul şi-a îndeplinit misiunea.

Credit foto: aarc.ro

Spectacole

mai multe

Un infractor de ocazie vrea să fure un tablou valoros și, după o convorbire cu o batrâna proprietară, începe să aibă dubii cu privire la inițiativa sa, apoi devine confesiv și, în cele din urmă, chiar o victimă sentimentală.

Pe o plajă aproape pustie doi bărbați - unul sigur pe reușitele sale, altul neîncrezător în el și în tot ceea ce-l înconjoară - își propun să se sinucidă. Poate o apariție feminină misterioasă să schimbe intențiile celor doi?

„Al matale, Caragiale” este o producție realizată după corespondența, publicistica, proza și dramaturgia lui Caragiale.