loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Teatru tv: „Nebunia lui Pantalone”, la TVR Iași | VIDEO

Luni, 21 iunie, la ora 19.00*, a fost difuzat la TVR Iași  piesa de teatru „Nebunia lui Pantalone”.

Scenariul și regia: Alexandru Tatos (1971). În distribuție: Marin Moraru, Mihai Paladescu, Gheorghe Dinică, Mariana Mihuț, Ileana Cernat, Florian Pittiș, Jean Lorin Florescu, Dan Tufaru, Nicolae Wolcz.

Muzica: Adrian Enescu / Scenografia: Doina Levintza / Redactor: Ioana Prodan

Situaţii comice, ritm, vervă: Commedia dell'arte. Personajele tradiţionale acestui gen de teatru fac, prin umorul lor, deliciul telespectatorilor. Actorii sunt acrobaţi, cântăreţi, clovni, mimi. Avarul Pantalone este ţinta preferată a păcălelilor lui Arlechino şi ale Colombinei, ale lui Brighella şi ale tuturor celor din jurul lui, iar situaţiile comice născocite de ei stârnesc hohote de râs.

 

Spectacole

mai multe

Un distins profesor primește la un moment dat vizita unui cititor de contoare, motiv pentru o incursiune introspectivă în deciziile luate în ultima perioadă. Contorul păcatelor și al slăbiciunilor își prezintă acum nota de plată.

Un tânăr zootehnist primește repartiție într-un sat de pe vremea comuniștilor din România; acesta vine cu gândul să primească o negație din partea președintelui cooperativei ca să se întoarcă la oraș doar că …. se îndrăgostește de profesoara de...

Criviș, Macferlan, Bălălău și Pentagon sunt patru prieteni dintr-un orășel de provincie, care, în ciuda faptului că au ajuns la vârsta maturității continuă să facă farse ca pe vremea când erau studenți. Glumele lor se nasc dintr-o veritabilă...

 

#TNTV