loader

RECOMANDĂRI

Imagine

Invitație la teatru: „Gin Rummy”, de Donald Coburn

Luni, 5 iulie, la ora 18.30*, pe TVR Iași, în seria „Mari regizori”, este programată piesa de teatru „Gin Rummy”, de Donald Coburn. Spectacolul este preluat de la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra".

Decorurile și regia: Liviu Ciulei. Adaptarea TV: Dinu Cernescu

În distribuție: Clody Bertola și Petre Gheorghiu

Piesa „Gin Rummy“ a fost scrisă în 1976, de Donald Coburn. În 1978 „The Gin Game“ (titlul original al piesei) a fost distinsă cu Premiul Pulitzer, însă premiera oficială a avut loc cu un an înainte, pe Broadway, în regia lui Mike Nichols, cu Jessica Tandy şi Hume Cronyn în distribuţie.

În România, „Gin Rummy“ de Donald Coburn a fost jucat în premieră pe 28 februarie 1980, în regia lui Liviu Ciulei (7 iulie 1923 - 24 octombrie 2011), cu Clody Bertola şi Petre Gheorghiu în rolurile celor doi protagonişti.

Premiera TV a fost acum 30 de ani, în anul 1981.

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR

(w882) casa de pr

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Spectacole

mai multe

Frumoasa Getta, sclava bogatului Scaur, cere miraculoasei fântâni sa îi arate ursitul. Destinul il aduce în preajmă pe Gallus, sclavul poetului Horațiu.

Transpunerea în chip umoristic a celor mai grave experiențe umane a doi vagabonzi, unul mai intelectual altul mai fricos, care au un singur scop, acela de a-l întâlni pe Godot, pe care, deși nu știu prea multe amănunte despre acesta, îl așteaptă...

O elveţiancă bogată înţelege rapid că bărbatul fermecător cu care s-a căsătorit este în realitate o fiinţă lacomă, brutală, mincinoasă. Descoperind un secret de familie, ea pune la cale, cu ajutorul cameristei, o stratagemă pe care o consideră...

 

#TNTV